Acasa BusinessEconomic CSAT a avizat favorabil proiectul de buget pentru anul 2020

CSAT a avizat favorabil proiectul de buget pentru anul 2020

scris de Misu Andrei
148 afisari

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a avizat favorabil bugetul pentru anul 2020 pentru instituțiile din domeniul apărării și oridinii publice. De asemenea, au fost avizate pozitiv și bugetele serviciilor secrete. Conform proiectului de buget, Apărarea va avea și în 2020 o alocare de 2% din PIB.

„Subiectul analizat în cadrul ședinței a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Astfel, Ministerului Apărării Naționale i s-a menținut alocarea și în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României.

Sumele avizate pentru celelalte instituții din domeniul apărării țării și securității naționale vor asigura îndeplinirea misiunilor și obiectivelor stabilite și asumate de către acestea.”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale. Ministerul Apărării va avea cu 3,2 miliarde de lei mai mult față de anul 2019. Bugetul SIE scade cu 10 milioane de lei, în timp ce bugetul SRI crește cu 200 de milioane de lei, cel al STS cu 35 de milioane, iar bugetul SPP cu 46 de milioane.

Guvernul Orban urmează să își asume răspundere pe proiectul de buget până la finalul anului.

1 comentariu

Raspopitu 21-12-2019 - 16:06

Contra cui ne apărăm? Rușii nu ne vor invada ca în Crimeea nefiind etnici rusi prin zona. Teroriști nu am avut în decembrie 89 și nici acum. Efectivele de jandarmi sunt suficiente sa ne apere de #rezist sau revoluționari agresivi ( cei respinși la testul de revoluționar cu aport fecund la revoluție, parca asa se numesc)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult