Acasa BusinessEconomic Cu cât ar trebui să crească redevenţele la petrol şi gaze

Cu cât ar trebui să crească redevenţele la petrol şi gaze

scris de M.A.
3 afisari

Este nevoie ca redevenţele pentru producţia de petrol şi gaze să crească şi să ajungă la nivelul din UE, „undeva la 20-30%”, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Cu cât ar trebui să crească redevenţele la petrol şi gaze

Cu cât ar trebui să crească redevenţele la petrol şi gaze

După ce a preluat atribuţiile de conducere a ministerului de la predecesorul Daniel Chiţoiu, Constantin Niţă a spus că nu se ocupă personal de acest aspect, dar că părerea lui este că redevenţele trebuie majorate. Companiile care produc petrol şi gaze naturale plătesc în prezent redevenţe cuprinse 3,5% şi 13,5% din producţie, în funcţie de tipul zăcămintelor de hidrocarburi. Aceste niveluri ale redevenţelor au fost fixate în 2004 şi sunt valabile până în decembrie 2014, fiind stabilite prin contractul de privatizare a companiei Petrom cu grupul austriac OMV, transmite Mediafax.

Guvernul intenţionează să aplice, din ianuarie 2013, o taxă pe veniturile extraordinare ale companiilor din sectorul gazelor şi electricităţii, iar la mijlocul anului viitor va fi introdus un nou regim de reglementare şi taxare în zona companiilor de petrol şi gaze naturale.

1 comentariu

regateanu 24-12-2012 - 10:47

la minim 50% si triplarea salariilor oamenilor sa putem da taxe la sanatate pensii salarii mici pensii mici iar banii pleaca la austrieci so duca aia bine

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult