Acasa BusinessEconomic Cu cât au crescut veniturile Google

Cu cât au crescut veniturile Google

scris de M.I.
2 afisari

Veniturile grupului american Google au crescut cu 22% în trimestrul doi din 2014, datorită majorării cererii pentru mesaje publicitare online pe piețele internaționale, transmite BBC, citat de Agerpres. În perioada aprilie-iunie 2014, veniturile au urcat la 16 miliarde de dolari, în timp ce profitul a crescut cu 6%, la 3,4 miliarde de dolari.

De asemenea, compania americană a anunțat că directorul financiar Nikesh Arora va părăsi Google pentru a se alătura companiei nipone SoftBank. Nikesh Arora, care a lucrat zece ani pentru Google, va fi temporar înlocuită cu Omid Kordestani, fost șef de vânzări al grupului american.

Joi, după închiderea ședinței bursiere, acțiunile Google au crescut cu aproape 1%. Cheltuielile operaționale au urcat în trimestrul doi din 2014 la 5,58 miliarde de dolari, de la 4,45 miliarde de dolari în perioada similară din 2013. Cheltuielile de capital s-au ridicat la 2,65 miliarde de dolari.

La 30 iunie 2014, Google avea 52.069 angajați, în creștere față de 49.829 la 31 martie 2014.

Majoritatea veniturilor Google vin din afara SUA. La sfârșitul lunii martie rezervele de lichidități ținute de Google peste hotare se ridicau la 34,5 miliarde de dolari, la care se adaugă alte 25 de miliarde de dolari păstrate în SUA.

La fel ca și alte mari companii din sectorul tehnologiei, Google este criticat pentru că își ține lichiditățile peste hotare în ideea de a evita plata taxelor în SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult