Acasa BusinessEconomic Cu cât ne cresc certificatele verzi factura la electricitate

Cu cât ne cresc certificatele verzi factura la electricitate

scris de B.C.R
21 afisari

Consumatorii de electricitate vor plăti în acest an 1,3 miliarde lei suplimentar pentru sprijinirea dezvoltării energiilor regenerabile prin schema certificatelor verzi, urmând ca în 2013 costurile să crească de peste trei ori, la 3,99 miliarde de lei, potrivit estimărilor ANRE.

În al doilea an de aplicare a acestei scheme de sprijin, costurile suportate de populaţie vor creşte la 2,7 miliarde de lei şi vor ajunge la 5,3 miliarde lei în 2020.

Furnizorii de energie vor include costurile aferente achiziţiei certificatelor verzi în facturile plătite de toţi consumatorii, astfel încât preţurile finale ale energiei vor creşte.

În urma aplicării schemei de sprijin, în luna septembrie, valoarea facturii la energie este estimată să crească în acest an cu până la 3,5%.

Schema de sprijin a primit în această lună avizul Comisiei Europene şi va fi aplicată pentru o perioadă de zece ani, până în 2020.

Potrivit ANRE, citată de Mediafax, consumatorii vor plăti în primii zece ani 41,5 miliarde de lei (circa 10 miliarde de euro) pentru sprijinirea energiilor regenerabile prin schema cetificatelor verzi. Certificatele vor fi acordate unui număr estimat de ANRE la 100-500 de companii.

8 comentarii

YAAKOV 29-07-2011 - 10:08

Taxa asta, pe fumarit, va duce la imbogatirea unor smecheri, din tara sau strainatate. Banii se vor risipi si noi vom ramane mai saraci si tot cu vechile termocentrale si hidrocentrale facute de comunisti. Intreb si eu, le mai intretine careva, sau se trage de ele „la blana”, pana or cadea definitiv si vom ramane ca in varful muntelui, sa alimentam radioul la baterii ?
Si de ce sa bagam bani in tehnologii care se cunosc de peste un secol si care nu s-au aplicat pe scara larga pentru ca au numeroase inconveniente ?
De ce nu se stimuleaza cercetarea stiintifica si inovatia, prin premii mari si procente din beneficiile rezultate, acordate celor care vor gasi solutii tehnice mai bune decat cele actuale ?

http://www.physorg.com/news/2010-11-maxwell-demon-energy.html
http://physicsworld.com/cws/article/news/26939
http://arxiv.org/ftp/physics/papers/0311/0311104.pdf

Ciu Huhu 29-07-2011 - 15:34

De ce nu faci matale cercetare stintifica si inovatie in acest domeniu, poti veni cu ceva total nou si foarte eficient, vei gasi si investitori pentru o descoperire valoroasa!
Eventual poti incepe productia in garaj ca Bill Gates, fara misto!

YAAKOV 29-07-2011 - 18:16

Bill Gates nu era chiar pe zero cand s-a apucat de treaba. L-a ajutat si familia (ma-sa). Si erau vremuri mai bune atunci, erau bani si mergea economia,
Ca sa faci cercetare experimentala iti trebuie bani multi. La noi este nasol ca te scutura de bani si ca sa brevetezi ceva, sa nu iti fure altii ideea. Am vazut pe net ca si cei din Anglia se plangeau de taxele mari pentru protejarea inventiilor.

Ciu Huhu 29-07-2011 - 19:19

Pai nu poti sa-ti brevetezi inventia in alta tara a Uniunii Europene, mai ieftin?
Cercetare experimentala poti face si cu bani putini, filmele artistice se pot face cu bani multi dar si cu bani putin, la fel e cu cecetarea!i!

Ciu Huhu 29-07-2011 - 19:25

Matale tre’ sa faci TABULA RASA, sa arunci toate prejudecatile ce le-ei acumulat pina acum cu aia e pisibil, aia nu e posibil, TRE SA INCEPI CU GINDUL CA ORICE ESTE POSIBIL!

Ciu Huhu 29-07-2011 - 22:25

Imi datorezi 5 % din profiturile ce le vei obtine, datorita astor indemnuri ale mele 🙂

YAAKOV 29-07-2011 - 10:35

Ma asteptam sa primesc mesajul „Comentariul tau asteapta sa fie moderat.” la comentarii pe teme sensibile, care se refera la evrei sau la alte chestii, dar si subiectele legate de energie ni se pune botnita ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult