Acasa BusinessEconomic Cu câte tone de porumb contribuie România la producţia UE

Cu câte tone de porumb contribuie România la producţia UE

scris de A.P.
37 afisari

România rămâne în topul producătorilor europeni de porumb. Ţara noastră va contribui cu circa 11 milioane de tone de porumb la producţia UE din acest an.

Cu câte tone de porumb contribuie România la producţia UE

Cu câte tone de porumb contribuie România la producţia UE

Prognoza privind producţia de porumb din EU a fost revizuită în urcare, de la o recoltă totală de 70,4 milioane de tone estimată în septembrie.

Keller estimează că Franţa va fi şi anul acesta cel mai mare producător de porumb din UE, cu o producţie totală de circa 17,5 milioane de tone, faţă de 14,7 milioane de tone anul trecut.

România se situează pe locul al doilea, cu o recoltă de 10,8 milioane de tone, în urcare de la 10,6 milioane de tone în 2013.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al suprafeţei cultivate cu porumb, de 2,5 milioane de hectare, dar randamentul pe hectar foarte scăzut face ca ţara să fie în urma multor state cu o suprafaţă cultivată mult mai mică.

Clasamentul de anul acesta al celor mai mari producători de porumb din UE, va fi completat, potrivit estimărilor analistului german, de Ungaria (cu o recoltă de 8,9 milioane de tone), Italia (8,1 milioane de tone), Germania (5,3 milioane de tone) şi Polonia (3,7 milioane de tone).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult