Acasa BusinessEconomic Cui şi-a vândut bauMax magazinele din România

Cui şi-a vândut bauMax magazinele din România

scris de A.P.
16 afisari

Compania austriacă de bricolaj bauMax a anunțat marți că a ajuns privind vânzarea celor 15 magazine ale sale din România către grupul francez Adeo, informează APA.

bauMax pleacă din România

bauMax pleacă din România

Vânzarea magazinelor din România, care s-a derulat sub forma unei tranzacții cu acțiuni, depinde însă de obținerea aprobării autorităților antitrust din România. Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit.

„Suntem fericiți că am găsit o soluție foarte bună pentru bauMax România, care permite un viitor pozitiv pentru toți cei implicați, în special pentru furnizorii care pot continua ca și până acum să demonstreze potențialul pieței românești. bauMax poate continua acum restructurarea cu succes, împreună cu băncile, mai ales în cele cinci țări de bază’, a declarat directorul general de la bauMax, Michael Hurter.

bauMax, companie cu aproximativ 9.000 de angajați, dintre care 4.000 numai în Austria, încearcă în prezent să-și restructureze datoriile după o expansiune ambițioasă în Europa de Est și Turcia. În 2012 (ultimul an pentru care există date disponibile), pierderile grupului bauMax s-au dublat până la 126 milioane de euro, de la 47,2 milioane euro în 2011, din cauza situației dificile de pe piețele din Europa de Est.

1 comentariu

pathfinder 08-07-2014 - 15:54

Eu nu prea inteleg cum au putut astia de la bauMax sa iasa pe minus.
Cel putin la mine in targ vand foarte bine.
Ciudata treaba…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult