Acasa BusinessEconomic Cum a devenit hidrocentrala ”Porțile de Fier I” un pericol

Cum a devenit hidrocentrala ”Porțile de Fier I” un pericol

scris de A.P.
9 afisari

O avarie produsă la o turbină a Centralei electrice românești de la Hidrocentrala ”Porțile de Fier I” a pus în pericol exploatarea în condiții de siguranță a grupului hidroenergetic 4, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindicaliștilor de la Hidroelectrica-Serv, Cristinel Popescu.

Potrivit sursei citate, avaria a fost provocată de infiltrațiile de apă care au afectat panourile electrice automatizate și cele de protecție ale hidroagregatului, motiv pentru care hidroenergeticienii l-au oprit imediat.

‘Situația respectivă a fost generată atât de lucrările de retehnologizare necorespunzătoare, cât și de sistarea finanțării programului de mentenanță a echipamentelor hidrocentralelor de pe Dunăre’, a precizat Popescu.

În context, președintele Sindicatului Porțile de Fier al Hidroelectrica-Serv a mai arătat că a atras atenția administratorului judiciar Remus Borza ‘asupra riscurilor diminuării sau renunțării definitive la unele lucrări de întreținere și reparații, dar s-a preferat să se ignore avertismentele muncitorilor, lucru care în viitor poate duce la un accident tehnic de proporții la obiectivul de la kilometrul fluvial 942+950 al Dunării’.

2 comentarii

digital 24-07-2014 - 22:13

bine că și-au tras jeep-uri și salarii!
chiar, ce treabă au cu securitatea instalațiilor energetice ăștia de la hidroelectrica????!!!!!!!!!

@digital 27-07-2014 - 13:19

Bai digitalu lu’ peste, tu sti macar ce inseamna energetic? Ai sarit peste liceu si nu vezi legatura? Ia DEX-ul si nu te mai mira pe-aici. Postezi ca prostu sa faci puncte. Vai de capu’ tau.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult