Acasa BusinessEconomic Cum a modificat criza perceptia romanilor fata de asigurari?

Cum a modificat criza perceptia romanilor fata de asigurari?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Si in 2010, asigurarea de locuinta se mentine pe locul I in preferintele romanilor in materie de produse de asigurare. O noutate o reprezinta insa faptul ca asigurarile private de sanatate sunt acum pe locul al II-lea, in vreme ce asigurarea CASCO, ocupanta a locului al II-lea in 2009, coboara pe locul IV in topul repondentilor.

Cum sunt privite acum serviciile medicale private?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu toate ca romanii par sa acorde mai multa atentie sanatatii, 71,2% dintre cei chestionati nu intentioneaza sa incheie un abonament la o clinica medicala privata in viitorul apropiat. Mai mult de jumatate dintre acestia declara in schimb ca ar opta pentru serviciile unui spital privat in cazul in care ar avea nevoie de spitalizare, chiar daca ar trebui sa plateasca mai mult decat pentru un spital de stat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intrebati ce inteleg printr-o asigurare privata de sanatate, majoritatea romanilor au raspuns ca aceasta le ofera numai acces la servicii medicale intr-o clinica medicala privata, confundand-o astfel cu abonamentul medical privat. In acest context, comparativ cu anul 2009, se remarca o scadere a numarului celor care nu stiu ce inseamna o asigurare privata de sanatate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum criza ii determina pe romani sa plateasca servicii medicale private numai in cazul in care au nevoie de spitalizare. Anul trecut acestia alegeau asigurarea privata de sanatate ca cea mai buna varianta de solutionare a unei astfel de potentiale probleme.   

 Aceste date costituie rezultate ale studiilor ASIBUS si MEDIBUS realizate de MEDNET Marketing Research Center in parteneriat cu Media XPRIMM intre 12 si 24 aprilie 2010, pe un esantion de 1.600 de repondenti, 800 din Bucuresti si 800 din orasele cu mai mult de 100.000 de locuitori din Romania. Sondajul de opinie a fost realizat prin metoda CATI, iar persoanele intervievate au fost adulti cu varste de pana la 65 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prezentarea tuturor acestor date a fost realizata in premiera in cadrul editiei 2010 a FIAR – Forumului International Asigurari – Reasigurari, organizat de Media XPRIMM la Sinaia intre 24 si 28 mai 2010.

 

0 comentariu

Armaghedonus 20-10-2010 - 05:28

Iulian Fota: un personaj umil care, orice ar face, nu poate depasi conditia pentru care a fost zamislit de Dumnezeu – aceea de subinginer de chestii sanitare; „marile” sale scoli au venit tarziu, cand statutul social i-a permis sa le parcurga; un tupeist din carton de foarte prosta calitate intepenit in acuzatii de comportament antiamerican/antioccidental; gandire precara, inflexibila, anticreativa; ofiter acoperit SIE; cretin cu acte in regula; la finalizarea misiunii de la Bruxelles a devalizat conturile ING aferente Misiunii Romaniei, Banca deblocand cu greu accesul Misiunii la serviciile sale. Ne oprim, dar nu definitiv. Personajul trebuie legat trainic de nava lui Basescu, pentru a fi siguri ca se duce dracului odata cu ea…

Marius A 23-10-2010 - 12:29

Iulian Fota combate foarte bine si nu e umil deloc. Sunt o gramada de fraieri care se lasa influentati de matrioska ruseasca. Fota din pacate e printre putinii care stie bine care e treaba si spune foarte bine. Normal ca toti kgbeii nu sunt prea confortabili dar nu prea pot decat sa arunce cu zoaie pe forumuri…
Apoi cam multe informatii da postacul de mai sus care ori e kretin frustrat ori kgbist
Sper ca ziarul ZIUAVECHE sa preia mai des pozitiile lui Iulian Fota si sa nu fie cenzurat de ramura … Puterea…

Gica 23-10-2010 - 18:02

Agent impotent ce esti tu…si asta e varianta concisa;nu ma fa sa revin cu detalii…

FULIAN IOTA 23-10-2010 - 21:00

nea iulica fota se vede de la o posta ca matale ai scris randurile de fata esti de tot flansul

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult