Acasa BusinessEconomic Cum afectează moţiunea leul: Scade ratingul României?

Cum afectează moţiunea leul: Scade ratingul României?

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

În urma căderii Guvernului, cursul de schimb a ajuns la 4,39 lei-euro, dar Moody’s anunţă că perspectiva ratingului include incertitudinile politice.

Cursul leu/euro aproape de maximul istoric

Vineri, în jurul orei 15:10 când a fost anunţată căderea Guvernului, cursul de schimb a crescut până la un maxim de 4,3830 lei/euro, acesta fiind foarte aproape de maximul istoric atins pe piaţa interbancară de 4,4010 unităţi din iunie 2010. Potrivit Mediafax, Analiştii ING Bank cred că votul de azi din Guvern ar putea împinge moneda naţională dincolo de acest maxim istoric, fapt care va duce la scăderea semnificativă a şanselor ca BNR să reducă rata cheie.

Agenţia de evaluare financiară, Moody’s a anunţat prin analistul Sheth Atsi că perspectiva stabilă a ratingului Românie include deja incertitudinile politice care vor persist a pe parcursul anului electoral. Conform unui interviu acordat pentru Mediafax, acesta e de părere că orice guvern, nou sau interimar va face efotrul de menţinere a sprijinului din partea FMI şi UE, agenţia urmând să monitorizeze îndeaproape evoluţiile în acest mod. Totodată, Sheth Atsi susţine că nivelul actual al datoriei publice a României este relativ scăzut comparativ cu alte ţări cu ratinguri similare, ceea ce susţine profilul de credit al ţării.

Moody’s este singura dintre marile agenţii de rating care a menţinut România în categoria ţărilor cu rating recomandat pentru investiţii pe toată perioada crizei financiare. În prezent, România are calificativ „Baa3”, ultimul din categoria recomandată investitorilor, cu perspectivă stabilă.

8 comentarii

Salut 27-04-2012 - 17:15

Mda, si din toata agentia aia s-a gasit sa vorbeasca tocmai…Sheth Atsi. Pun pariu ca-i ugandez, nu-i asa?…Ca si MRU … coloana a 5-a a ugandezilor in Romania !

digital 27-04-2012 - 17:23

da,am observat cum au susținut kk-ții de Moody*s ratingul de țară al României…..s-au călcat în picioare investitorii să vină în România…nu că nu au venit dar au plecat câțiva importanți(vezi NOKIA),binnțeles,ajutați și de guvernul ”performant-boc”….
kk-m-aș pe ratingul și analizele voastre de speculatori nenorociți…ați adus tot răul în lumea asta,arde-v-ar iadul!!!!

Pribeagul 27-04-2012 - 19:03

Intreprinderile de rating sunt o necesitate. Trebuie sa asigure informatii. Daca-si fac bine treaba, e f bine, daca nu, necesita updatare.

digital 27-04-2012 - 22:45

sunt o necesitate,o p**ă!
argumentează ce rol benefic au într-o economie,înafară să le fu-tă frontul,unora care nu au treabă cu mecanismele economico-financiare…
mă lași cu cretinismele care conduc,spre o piață bazată pe rating?!
asta e doar în mintea celor care au născocit bursele și au speculat piețele pentru a se îmbogăți legal….
cu-fu-rea-lă,asta e cu necesitatea ta,mă pribege,că o arzi și tu ca să nu taci…

Pribeagul 28-04-2012 - 17:19

Oolala… ce ne zburlim…

Oamenii sau organizatiile care au bani de investit au nevoie de anumite date pentru a stabili unde sa investeasca. Aqu nevoie deMama Omida. Acesta nevoie este asigurata, mai mult sau mai putin corect, de agentiile de rating. Investitorii pe baza analizei datelor pe care le au la dispozitie iau decizia. Aceasta decizie poate fi mai mult sau mai putin inspirata.

Piata, bursele, agentiile de rating, vrem nu vrem,… exista… Ele fac lucruri bune sau rele, creeaza sau distrug, dar… exista, traiesc….

Pot sa renunt, fara regrete 🙂 , la termenul… necesitate. 🙂 Dar, renunt sau nu, se pare ca ceea ce este necesar exista, dezvoltat sau… in germene, sau… neconceput, dar… undeva acolo, in asteptare.

digital 28-04-2012 - 17:27

mă pribege,eu nu am să-ți expun apologia necesității sau existenței…
tu crezi ce vrei,ești liber…
singurul lucru cert,este că ești în eroare,TOTALĂ!!!
continuă……

Pribeagul 28-04-2012 - 17:43

Hai, inteleg ca te-ai simtit… si mi-ai dat acolo un raspuns.

Multumesc. 🙂

Ghita Bizonu' 28-04-2012 - 12:54

Pai normal ca leul scade!
toti PDLicii cumpara valuta ca sa aiva din ce trai in .. Congo!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult