Acasa BusinessEconomic Cum au evoluat toate tipurile de pensii din România în ultimii 5 ani

Cum au evoluat toate tipurile de pensii din România în ultimii 5 ani

scris de Doru Dragomir
1 afisari

Pensia medie din Romania a crescut de peste doua ori in ultimii cinci ani, potrivit unei analize realizate de Econtext, dupa informatii preluate de la Ministerul Muncii.

In 2006, pensia medie din sistemul de asigurari sociale a fost de 311 lei pe luna, pentru ca aceasta sa urce gradual, pana la 739 de lei pe luna in 2010. Anul trecut, cele mai mari pensii au fost incasate de pensionarii cu stagii complete de cotizare (1.057 de lei pe luna). La polul opus, cele mai mici au fost pensiile de urmas (180 de lei pe luna).

Pensiile agricultorilor au fost majorate de aproape trei ori din 2006 si pana anul trecut (de la 117 lei pe luna, pana la 309 lei pe luna). In schimb, cel mai putin au fost indexate pensiile de urmas (de la 167 lei pe luna in 2006 si pana la 180 lei pe luna in 2010). In ceea ce priveste pensiile din anul 2010, cea mai mare valoare a fost incasata de pensionarii cu stagiu complet de cotizare. Stagiul complet de cotizare este de 30 de ani pentru femei si de 35 de ani pentru barbati.

Dar iata cum au evoluat toate tipurile de pensii in ultimii cinci ani:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult