Acasa BusinessEconomic Cum evităm Apocalipsa ? Ce măsuri trebuie să ia urgent guvernul

Cum evităm Apocalipsa ? Ce măsuri trebuie să ia urgent guvernul

scris de Doru Dragomir
5 afisari

Anul urmator se arata a fi extrem de dificil pentru Romania, mult mai greu ca anii anteriori, daca avem in vedere ca recesiunea s-ar putea adanci. In plus, vom avea parte de scumpiri drastice la mai multe produse si servicii, cum ar fi gazele, caldura, energia electrica, dar si altele.

De asemenea, Romania are de returnat peste 5 miliarde de euro in cuantumul datoriei catre institutiile financiare internationale. Pe scurt, Guvernul are de facut numeroase plati, iar pentru acest lucru are nevoie de resursele financiare aferente. Are de platit bani catre FMI, are cresteri salariale, dar, in acelasi timp, trebuie sa atinga un deficit bugetar de 1,7%, mai mic fata de anul trecut. Concret, Guvernul are de facut cheltuieli uriase, dar, in acelasi timp, trebuie sa tina un control strict asupra bugetului. Tocmai din acest motiv, este momentul ca autoritatile sa profite cu adevarat de solutiile pe care le are la dispozitie pentru a face rost de bani.

15 pericole – 15 masuri

Econtext va prezinta un set de 15 masuri pe care Guvernul trebuie sa le ia de urgenta pentru ca anul 2013 sa nu se transforme intr-un cosmar apocaliptic pentru tara noastra. Cu cateva zile in urma, Econtext a publicat un set de 15 mari pericole care s-ar putea abate asupra tarii noastre in 2013. Iar acum mergem mai departe si prezentam 15 masuri pe care ar trebui sa le ia autoritatile pentru ca 2013 sa nu devina un an apocaliptic.

In primul rand, trebuie sa fie realizat bugetul de stat pe anul 2013. Dupa care este nevoie sa identificam zonele de unde se pot obtine resurse financiare (nu imprumuturi), intrucat avem multe cheltuieli de facut. Iar ele ar fi: privatizari, fonduri europene si evaziunea fiscala. Trebuie propuse masuri reale pentru atragerea fondurilor europene, nu doar sa fie mutate departamente de la un minister la altul. O astfel de solutie ar fi sa se acorde asistenta gratuita pentru companiile mici care vor sa contracteze asemenea fonduri. In acest fel, ele nu vor fi descurajate de hatisurile birocratice sau de spaga pe care trebuie s-o dea in stanga si-n dreapta, de la consultanti la diferiti angajati ai statului. Si mai sunt si alte masuri reale! Dar IATA aici cele 15 masuri pe care ar trebui sa le ia Guvernul pentru ca 2013 sa nu devina un an apocaliptic:

2 comentarii

digital 17-12-2012 - 20:41

hahaha!
cum evităm băsiștii de la econtext!
dacă te uiți pe textul retardaților o să vedeți cum ne induc ideea de a plăti datoriile către femeiu,ca măsură de redresareHAHAHA!
apoi cum să mai vindem aurul,șisturile și gazeleHAHAHA!
iar nu în cele din urmă,să repornim economia distrusă de guvernele anterioare și neapărat,să fim cu ochii pă omveu să nu scumpească nejustificat carburanții,dar justificat se acceptă!
hahahaha!
spânzurați-vă,băăăăă!

Salut 17-12-2012 - 20:47

Tu ii mai bagi in seama pe retardatii aia?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult