Acasa BusinessEconomic Cum explicǎ ASF atacul fǎrǎ precedent la adresa instituției

Cum explicǎ ASF atacul fǎrǎ precedent la adresa instituției

scris de Z.V.
4 afisari

Atacul fără precedent la adresa Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) vine în contextul în care instituția a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrator special pentru societatea Astra.

Cum explicǎ ASF atacul fǎrǎ precedent la adresa instituției (foto:puterea.ro)

Reprezentanții ASF consideră inacceptabilă formularea utilizată în spațiul public de către președintele României a termenului de „cloacă” folosit la adresa instituției. „ASF recunoaște dreptul oricărui cetățean al României, inclusiv al președintelui României, de a solicita oricui dorește și orice dorește.” ASF consideră, însă, inacceptabilă formularea utilizată în spațiul public de către președintele României a termenului de ‘cloacă’ folosit la adresa întregii Autorități de Supraveghere Financiară și reamintește președintelui României că, potrivit articolului 30 din Constituția României, libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine.

Considerăm acest demers de defăimare a Autorității de Supraveghere Financiară, ca instituție, drept unul cel puțin nepotrivit din partea oricărui reprezentant al oricărei instituții a statului’, subliniază ASF în comunicatul citat. Pe de altă parte, reprezentanții ASF afirmă că acest „atac fără precedent’ la adresa unei întregi instituții de supraveghere a statului român vine în contextul în care ASF a luat „o măsură fără precedent în piața asigurărilor din România’, prin deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrator special pentru societatea Astra.

„În acest context, Consiliul ASF dorește să aducă la cunoștința publicului că, la sfârșitul anului trecut, când a demarat demersul de control la societatea Astra, a primit avertismente din piața asigurărilor că, în cazul unor decizii dure la adresa Astra, vor exista mari probleme, iar conducerea ASF va fi demisă. ASF a ignorat aceste avertismente și a luat toate deciziile care se impun din analiza deficiențelor constatate la societatea Astra‘, se mai arată în documentul ASF. Potrivit acestuia, în privința indiciilor infracționale ferme de care dispune ASF, Autoritatea sesizează, conform legii, organele care au atribuții în acest sens și nu cedează în fața presiunilor, fie ele și instituționale.

„Nu putem să nu remarcăm faptul că, pentru președintele României, Autoritatea de Supraveghere Financiară este ‘cloacă’, iar patronul societății Astra este ‘domnia sa’. Nu putem să nu remarcăm similitudinea de atitudine dintre președintele României și patronul Astra. Pentru patronul Astra, președintele ASF ‘habar nu are de asigurări’, iar pentru președintele României, președintele ASF ‘nu are competențe pe piața de capital’. Și pentru președintele României și pentru acționarul majoritar al Astra, conducerea ASF este ‘incompetentă'”, evidențiază comunicatul ASF.

Pe de altă parte, reprezentanții instituției precizează că salariile conducerii ASF au fost comunicate public încă de anul trecut și sunt semnificativ mai mici decât cele ale conducerilor fostelor Comisii de Supraveghere, însă au intrat în atenția Președintelui României abia după ce ASF a luat o măsură de o duritate fără precedent în cazul Astra. „Spre exemplu, domnul Constantin Buzoianu, descris de presă ca fost șef al Miliției Economice din portul Constanța și un apropiat al președintelui României, nominalizat politic pentru funcția de președinte al CSA, sub mandatul căruia societatea Astra nu a primit nicio sancțiune semnificativă, a avut într-un interval de două luni venituri de 151.851 de euro.

Fostul comisar al CNVM, Gheorghe Albu, nominalizat politic pentru această poziție, a avut în ultimele două luni înainte de înființarea ASF venituri de 69.816 euro. Fostul comisar al CNVM, Stefania Ferencz, descrisă de presă drept ‘secretara domnului Boc’, a avut în ultimele două luni înainte de înființarea ASF venituri de 64.131 de euro’, se arată în finalul comunicatului ASF. Conform Agerpres, președintele Traian Băsescu a solicitat miercuri Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), unde, în opinia sa, este „o cloacă”. „ASF este o cloacă unde și-au găsit loc de parcare toți clienții politici, altfel profund incompetenți și nepregătiți pentru această muncă. Fie că vorbim de Radu Rușanu, de Daniel Dăianu, de Ursache, de soția domnului Chițoiu, de Dan Mircea Popescu, de doamna Zgonea, de consilierii primului-ministru, toată această cloacă trebuie curățată de la ASF„, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că ar trebui făcut din ASF „o instituție cu autoritate profesională și morală”. Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis, marți, deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială la compania Astra, cea mai mare societate de asigurări de pe piața românească. Decizia ASF a fost luată după analiza raportului de control la societatea Astra și a unei note a Direcției de Supraveghere și Stabilitate Financiară din cadrul ASF.

21 comentarii

UnUL 20-02-2014 - 12:26

Da, sigur, Astra e de vină, nu salariile voatre nerușinate și nepotismele crase!

salut 20-02-2014 - 16:11

Mai baiete, tu stii sa citesti, sau doar scrii?

Salariile de azi sunt „nesimtite”. Da, putem fi de acord; chiar am scris deunazi despre sinecurile astea guvernamentale.

Dar pe vremea preacinstitei slugi Boc, oamenii lui Basescu de la conducerea ASF aveau venituri mai „nesimtite” decat cei de acum, DE CATEVA ORI”

Pe vremea aia, nici Dementul National intre bucile caruia iti tii ti limba acum, nici slugile sale „prea-cinstite”, bineinteles, nu s-au aratat deranjate de nesimtirea acestor sinecuri. Pentru ca de ele beneficiau „ai PDL-ului”, adica „ai lui Basescu, Boc”. Cu toate astea, haita de bolnavi mintali, iobagi de Sluj-Napoca, lingai si pupincuristi de pe vremea aia nu s-a sfiit nicidecum sa taie cu 30 % amaratele de pensii de 200 Euro ale batranilor.

Intelegi ipocrizia lepadaturii nationale? Tu nu intelegi nimic, imbecil basist, singura ta ratiune de existenta este sa-ti plasezi limba peste cacastoarea matrozului. (Adevarul e ca si jigodia nationala are un talent de invidiat sa foloseasca pe post de hartie igienica iobagii astia, slugile de Cluj – inca un argument, daca mai era necesar, pentru explicatia genelor de slugi din zona aia )

In plus, atunci cand Dementul National iese public si i numeste pe hot „domnia sa” si pe politiistii care l-au prins pe hot „cloaca”, e clar ca jigodia are interese personale, directe, mafiote, acolo.

pathfinder 20-02-2014 - 16:20

Fara suparare, cum sustii asta?
„oamenii lui Basescu de la conducerea ASF aveau venituri mai “nesimtite” decat cei de acum, DE CATEVA ORI”

Intreb, nu dau cu parul…

salut 20-02-2014 - 17:01

Bun, ai intrebat, n-ai dat cu parul. Pana la urna, ai si gasit. Acum, ai vreo parere, sau tot asa?

pathfinder 20-02-2014 - 17:13

@salut

1. Ai gresit la treaba cu „cloaca”. Vezi mai jos.

2. Basescu nu greseste ca tipa spre ASF.
Dar e total deplasat tipatul asta dupa ce oamenii lui au profitat din plin si si-au umplut buzunarele de acolo. Si total imoral…

salut 20-02-2014 - 17:25

Deci ,mai jos, acel „salut” la postarea aia pusa aiurea, se refera la mine si la postarea mea.

Mai Rujatule, sincer sa fiu, imi fac mea culpa.

Pur si simplu nu mi-am putut inchipui ca tu (sau oricine altcineva) intelegi din postarea mea politisti-politisti, nu membrii CSA, citind si articolul si contextul, descris pe larg.

Serios, mai rujatule, imi exprim totala mea admiratie in ceea ce te priveste: ai depasit toate standardele imaginabile de prosti . Esti realitatea care depaseste imaginatia.

Sa te inscrii in Guinness Book, mai Rujatule ! Vei fi celebru !

pathfinder 20-02-2014 - 17:36

Bine pitic atomic.
Reactie normala cand o dai in bara.
In viziunea ta ASF-ul e fat frumos sau „politistul”.
Iar hotul este doar Constantin Buzoianu.
Restul care si-au umplut buzunarele de acolo sunt in regula.

Declaratia lui Basescu:
“ASF .. o cloacă, unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă”
este, in opinia ta, gresita.

Am inteles.
Atat te duce mintea…

salut 20-02-2014 - 17:51

Deh mai rujatule, esti mai incetinel, asta e ! Sa te inscrii de maine in Guinness Book; pana te duce mintea sa o faci cu adevarat trec 10 ani, alt record in materie. Devii dublu campion al prostiei.

Acum da-ti doua palme si trezeste-l pe NuLul, sluga de Cluj cu care imparti corpul.
Ala e iobag, e sluga, e pupincurist, e de Cluj, deci prost prin definitie … dar astazi tu il intreci.

Da o sansa aluia mai destept dintre voi sa iasa la suprafata.

pathfinder 20-02-2014 - 17:52

Slabut…
Si de loc convingator…

pathfinder 20-02-2014 - 17:53

deloc…

salut 20-02-2014 - 18:00

Tot cu dificultati la „de loc”/”deloc”, rujatule? N-ai trecut de clasa a treia?

pathfinder 20-02-2014 - 18:10

🙂
Sunt la sfarsitul zilei.
Vezi ca m-am corectat imediat cum am citit postarea.
In sfarsit…

Vezi ma ca a aparut raspunsul la idioteniile tale cu oligarhia.

ValVerde 20-02-2014 - 16:29

Daca Basescu a zis-o pe aia cu „cloaca” e si el un alt bufon politic ca toti ceilalti. Asta nu e pozitie de presedinte.
Ar trebui sa-l dea in judecata.

Cit esti presedinte in functie, iti abandonezi voluntar parte din libertatile individuale. Pentru ca esti presedinte 24 ore pe zi si ceea ce spui reprezinta institutia prezidentiala. Nu poti delimita spatiul individ privat vs. spatiul public, cind iesi pe sticla pentru ca esti presedinte si faci declaratii personale.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-02-2014 - 16:40

Nu , ai direptate, !
La capitolul ” c l o a c a ” nashparliu este expert si pe depin indreptatzit,
Toata viata a fost un …clochard !
Si are dreptul la opinie , el nu este …PRESEDITE din 2009, atunci a fost in FALS !
Dar la rromanasi! merge !

pathfinder 20-02-2014 - 16:42

Citeste mai jos mai Mark Twain.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-02-2014 - 16:47

…@kkt .finder;
Alta …divizie !

pathfinder 20-02-2014 - 16:50

Da ma, tu faci parte din divizia tampitilor.
Fara suparare…

pathfinder 20-02-2014 - 16:40

Salut, ca la radio Erevan.
A zis-o.
Dar nu se referea la politisti.
Ci la aia de la ASF.

Preşedintele TRAIAN BASESCU a declarat, miercuri, că cere Parlamentului revocarea „imediată” a întregii conduceri a ASF, susţinând, referitor la această instituţie, că este „o cloacă, unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă”.
Sursa: realitatea.net

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-02-2014 - 16:54

Ai confirmare de la …Eugen P O P i i i ?

urbos 20-02-2014 - 17:44

A devenit evident ca aste e motivul. Daca chestia cu salariile ramanea doar un subiect de presa, era firesc. Grohaiala isterica a Kiorului a lamurit care e de fapt buba.
Evident si ca al doilea scandal, cel care priveste cloaca basista, sistemul mafiot care fura bani pentru a hrani viermii din presa basista care-l ling in cur pe Kior, e mult mai important.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult