Acasa BusinessEconomic Cum mai merge piaţa neagră a ţigaretelor

Cum mai merge piaţa neagră a ţigaretelor

scris de B.C.R
4 afisari

Contrabanda cu ţigarete din România s-a diminuat, în iulie 2013, până la 11,8%, faţă de 12,6% cât se consemna în luna anterioară, conform datelor companiei de cercetare Novel Research.

Per ansamblu, în ultimul an şi jumătate, piaţa neagră a ţigaretelor s-a menţinut, în medie, la circa 13% din piaţa totală a ţigaretelor. Potrivit sursei citate, pentru luna iulie, o scădere semnificativă a fost înregistrată în regiunile Nord-Vest şi Sud-Vest, iar pentru prima dată, în ultimii cinci ani, Nord-Est (26%) devine cea mai afectată regiune de comerţul ilicit, urmată de regiunile Vest (24,4%) şi Nord-Vest (13,5%). Din punct de vedere al provenienţei, produsele cu timbru de Moldova şi Ucraina rămân, în iulie, la un nivel aproximativ similar lunii precedente, furnizând 23,2%, respectiv 22,8% din comerţul ilicit.
‘(…) Pentru prima dată în studiile pe care le realizăm, am introdus noţiunea de ‘Cheap Whites’, prin care definim mărci ieftine, care nu aparţin marilor producători şi care sunt destinate pieţei negre. Aceste aşa numite ‘Cheap Whites’ deţin cea mai mare pondere din piaţa neagră, şi anume 34,9%. Produsele inscripţionate Duty Free reprezintă 4,2% din comerţul ilicit. În Romania, magazine Duty Free mai există doar la graniţa externă, cu Serbia, Ucraina şi Moldova, condiţiile lor de funcţionare, ca şi cantităţile de ţigarete ce pot fi cumpărate legal fiind strict reglementate (…)’, explică, într-un comunicat de presă, Marian Marcu, directorul Companiei de Cercetare Novel Research.
Industria tutunului este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat al Romaniei, al doilea după companiile din sectorul petrolier.

2 comentarii

Pkly 25-08-2013 - 14:01

Hm…cum merge ?…merge taica,merge !
Tzagari,tzagari,tzagari…

CONGO 25-08-2013 - 14:26

Articol eminamente PSD-ist scris de un Gudurau Catzavencu din marea familie a Trahanachilor din USL: ii trage cu regiuni, ba Nord-Vest, ba Sud-Vest, cand ei nici nu au busola politica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult