Acasa BusinessEconomic Cum ne ducem la fundul sacului? Un miliard de euro deficit bugetar in mai

Cum ne ducem la fundul sacului? Un miliard de euro deficit bugetar in mai

scris de Ziua Veche
1 afisari

Bugetul general consolidat a inregistrat un deficit de 16,5 miliarde de lei dupa primele cinci luni, echivalentul a 3,23% din PIB, in crestere cu 4,4 miliarde lei (aproximativ un miliard de euro) fata de aprilie, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.
La finele lunii aprilie, bugetul consolidat inregistrase un deficit de 12,1 miliarde lei, respectiv 2,37% din noua estimare privind PIB, valoare cu aproape 4 miliarde de lei mai mare fata de nivelul de la finele lunii martie, de 8,22 miliarde lei.

Prognoza privind PIB a fost modificata intrucat autoritatile si FMI se asteapta in prezent la o crestere economica zero sau o contractie de pana la 0,5%  pentru acest an, proiectie mai pesimista decat estimarea de la inceputul anului, de 1,3%.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu FMI sa reduca drastic cheltuielile publice, pentru a se incadra intr-un deficit de 6,8% la finele acestui an, respectiv 34,65 miliarde de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult