Acasa BusinessEconomic Cum să obţii ceva pe terenurile care nu produc nimic

Cum să obţii ceva pe terenurile care nu produc nimic

scris de B.C.R
4 afisari

Cel mai mare dezvoltator-proprietar de terenuri din România, compania Willbrook International, deţine terenuri în apropierea Capitalei şi a altor oraşe. Pentru că oricum nu produc nimic, din moment ce investiţiile nu au mai fost derulate, dezvoltatorul a decis ca o parte din ele să fie concesionate, chiar dacă banii obţinuţi astfel sunt „mărunţiş”.

Cathedral Plaza

“Avem 10.000 hectare de teren în Romania, atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe din ţară. Ce facem cu ele? Cultivăm roşii. Terenul nu produce nimic, are valoare doar când construieşti pe el. Am concesionat o parte din terenuri, nu pot să vă spun exact ce suprafaţă, unor agricultori care cultivă roşii. Nu sunt profitabile, dar menţinem terenul în circuit. Anual încasăm 5.000 de euro pe hectar. Este mărunţiş”, a declarat pentru MONEY.ro, omul de afaceri Eyal Ofer.

Casa Poporului are o suprafață desfășurată (nu doar amprenta) de 330.000 mp, ceea ce ar însemna că cele 10.000 de hectare ar putea reprezenta peste 300 de astfel de construcții.

Cât despre evoluţia pieţei imobiliare din România, omul de afaceri nu vede un viitor clar, chiar dacă nu a luat în calcul retragerea de pe piaţa autohtonă şi este pregătit să investească atunci când va fi momentul.

Pe lângă Cathedral Plaza, omul de afaceri israelian mai construieşte o clădire de birouri pe DN1 – Willbrook Platinum Business and Convention Center şi proiectul rezidenţial Oxford Gardens din Băneasa, în apropierea Şcolii Americane.

2 comentarii

ion 17-07-2011 - 21:36

5000 euro/ha chirie este cea mai mare minciuna sau spalare de bani; pai marea majoritate a arendasilor dau de ex 600 kg de grau la ha pe an adica 600×13000=7800000 de lei vechi adica 180 de euro; numai un evreu poate sa faca asa ceva in tara de ocupatie a israelului adica in romania.

ion 17-07-2011 - 21:43

in acest caz toate serviciile secrete romanesti ar trebui condamnate pentru tradare de tara pentru ca astia , israelienii ,nu ne-au cucerit cu arma in transee ci cu concursul poponarilor de la sri , sie si cate or mai fi…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult