Acasa BusinessEconomic Cum se fac bani din turismul pentru gay

Cum se fac bani din turismul pentru gay

scris de B.C.R
4 afisari

După ce Buenos Aires deschidea, în 2007, primul hotel de lux destinat exclusiv minorităţilor sexuale, Rio de Janeiro şi-a pus în cap ca, pe lângă cea mai sexy destinaţie turistică, să devină şi capitala turismului gay.

În condiţiile în care în multe state ale lumii homosexualii, lesbienele sau transsexualii sunt priviţi cu suspiciune, dacă nu chiar cu ură, nu este de mirare că atmosfera relaxată de pe străzile orașului brazilian atrage anual milioane de turişti din întreaga lume.

În 2010, 25% din turiştii care au ales Rio ca destinaţie de vacanţă, respectiv peste 880.000 de oameni, aparţineau comunităţii LGBT, adică erau gay, lesbiene, bisexuali sau transgen.

Banii curg şi petrecerea continuă pe străzile colorate ale oraşului, în condiţiile în care autorităţile vor să atragă din ce în ce mai mulţi astfel de turişti. Sloganul adoptat anul acesta „Trăieşte senzaţia din Rio” se regăseşte pe broşuri colorate pe care tronează bărbaţi frumoşi, bine lucraţi şi bronzaţi, informează The Guardian.

Ambiţia autorităţilor de a transforma Rio în capitala turismului gay nu este deloc greu de realizat atâta timp cât imaginea oraşului este supermodelul transsexual Lea T, scrie evz.ro .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult