Acasa BusinessEconomic Cum vor fi majorate salariile bugetarilor

Cum vor fi majorate salariile bugetarilor

scris de B.C.R
5 afisari

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va propune majorarea salariilor bugetarilor în trei tranşe, începând chiar din luna octombrie a acestui an, pentru recuperarea pierderilor în urma ajustării din vara anului 2010.

bani-euro-4Vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, Adrian Niţu (PDL), a spus pentru Agerpres că cele trei tranşe de majorare vor fi cel mai probabil de câte 5 procente, iar sumele necesare pentru prima tranşă din octombrie vor fi prevăzute la rectificarea bugetară care va fi efectuată după plecarea Misiunii FMI.

‘Comisia are un dialog pe această temă cu ministrul Finanţelor şi aceasta este propunerea. Celelalte două tranşe vor fi în 2012. Din moment ce nouă ni s-a comunicat această propunere înseamnă că în discuţiile cu FMI s-a ajuns la concluzia că există spaţiul fiscal necesar’, a spus Niţu.

Salariile bugetare au fost reduse cu 25% la mijlocul anului 2010, ca parte a măsurilor de austeritate pentru echilibrarea bugetului, iar la începutul anului 2011 au fost majorate cu 15%. Ţinând cont de baza de raportare la care s-a aplicat majoararea, salariile de bază ale bugetarilor sunt acum mai mici cu 13,75% faţă de vara lui 2010.

FMI este de acord cu majorarea salariilor bugetarilor dacă acestea se încadrează în ţintele negociate cu autorităţile române privind deficitul bugetar şi plafonul cheltuielilor de personal în 2011 şi 2012.

3 comentarii

YAAKOV 29-07-2011 - 14:33

Se apropie alegerile si fiecare vot conteaza. Astia fac ca Ceausescu in ’89, cu suta de lei in plus la salariu.

cucu 29-07-2011 - 14:59

Sunt cumva alegeri la anul? :))

Ciu Huhu 29-07-2011 - 17:23

Sper ca romanii sa nu inghita si momeala asta a lui Basescu, sa nu voteze PDL!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult