Acasa BusinessEconomic Cursul de schimb interbancar s-a dus la 4,2340 lei/euro

Cursul de schimb interbancar s-a dus la 4,2340 lei/euro

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Leul s-a depreciat la deschiderea sedintei interbancare de marti, pe fondul incertitudinilor de pe scena politica, iar cursul a urcat pana la 4,2340 lei/euro, evolutia leului fiind similara cu cea a valutelor de pe pietele din regiune.Primele tranzactii de marti au fost realizate la un curs de 4,2300 lei/euro, mai sus fata de nivelul de la închiderea de luni, de 4,2255 – 4,2265 lei/euro.


Ulterior, paritatea a continuat sa creasca, iar la ora 10:00 euro era cotat la 4,2340 lei. Deprecierea leului nu se datoreaza doar tensiunilor de pe scena politica, ci si sentimentului negativ de pe pietele din regiune. Zlotul polonez s-a depreciat cu 0,3% în raport cu euro, marti dimineata, în timp ce forintul a consemnat o pierdere de 0,5%, prezizeaza Mediafax. Parlamentul îsi va exprima marti votul privind motiunea de cenzura la adresa Guvernului.

0 comentariu

Bumerang 20-10-2010 - 07:54

Interesant acest articol. Ma intreb insa, ce motiv ar fi avut austriecii sa-l calomnieze, cand Avram Iancu a fost ajutat de austrieci luptat IMPOTRIVA revolutionarilor 48-tisti maghiari?? Deci, Avram Iancu n-a fost un 48-tist, asa cum l-au aratat cartile de istorie, ci contrarevolutionar, din motive nationaliste.
Romanii ar trebuii sa-si mai curete istoria! Ca dau cu stangu’-n dreptu’.

Pribeagul 20-10-2010 - 17:33

In februarie 1848 izbucneste revolutia franceza, iar in martie revolutia austriaca. Caracterul acestor revolutii era unul social: obtinerea unor drepturi si libertati cetatenesti.

Iuresul revolutionar a ajuns si la Budapeste, dar ungurii urmareau pe linga realizarea unor reforme sociale – reforme facute de elita Ungariei formata de marii feudali – si altele, printre care refacerea Ungariei Mari, cit mai mari, libera si independenta, nu numai in vechile ei granitele medievale, ci si cu anexarea Transilvaniei si ungurizarea romanilor. Drepturi pentru unguri, nu pentru romani; romanii, daca nu se ungurizau, trebuiau sa ramina pe mai departe iobagi… paminturile grofilor trebuiau lucrate, nu-i asa?

Si asa, hopa, hopa, a ajuns revolutia si in Tansilvania, romanul s-a revolutionat. Cine era asupritorul, cine nu-i da drepturile sociale si nationale istorice? Pai…. ungurul. Asa ca… da-i la moaca!

Deci, dragul meu prieten Bumerang, asa a fost sa fie: francezul cu revolutia lui, austriacul cu a lui, ungurul cu a lui, romanul cu a lui.

S-a intimplat ca in fruntea revolutiei romane din Transilvania sa fie Tribunul, Craisorul Muntilor. A fost sau nu revolutionar?

Citat Bumerang: “Romanii ar trebuii sa-si mai curete istoria! Ca dau cu stangu’-n dreptu’.”

Vrei o istorie mai… curata, cind ea este limpede si curata ca si iazul muntelui. Atentie! Nu ma refer la viitorul iaz de la Rosia Montana!

cercetas 20-10-2010 - 22:32

Huoo hunii! Hunii Huoo!!!

Precizare 21-10-2010 - 10:23

„Dosarul” personal a lui Avram Iancu, asemenea altor figuri istorice romanesti, a cam fost „periat”, ptr. ca nu se cade ca unui bobor sa-i fie prezintat un erou, care f. posibil sa nu fi fost niciodata erou, un om cu slabiciuni, etc.
Nu se prea stie faptul ca nebunia d-lui in cauza, Avram Iancu se trage de la bautura.
Fara misto, verificati: omul a devenit un alcoolic in toata regula. Deh, palinka ungureasca a mai facut o victima…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult