Acasa BusinessEconomic Dacia: Vânzări în creştere în Franţa, în luna iunie

Dacia: Vânzări în creştere în Franţa, în luna iunie

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Vânzările de maşini Dacia au crescut cu aproape jumătate în Franţa, în iunie, faţa de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacia Logan

Dacia: Crestere de 43.7% a vanzarilor in Franta, in luna iunie

În luna iunie nu mai puţin de 9710 maşini noi marca Dacia au fost achiziţionate în Franţa, ceea ce reprezintă o creştere cu 43,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011, când au fost vândute doar 6757 de autotruisme. Cu toate acestea, potrivit Agerpres, numărul de maşini noi Dacia înmatriculate pe piaţa din Hexagon a înregistrat o scădere de 13,7% în primele 6 luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioada din 2011.

Această scădere în vânzări a maşinilor Dacia pare să fie o cauză directă a scăderii vânzărilor de autoturisme noi în Franţa cu 5,6% în prima jumătatea a anului 2012, faţă de 2011. Chiar şi aşa, compania Renault, care a preluat Dacia în 1999, a înregistrat o creştere cu 9.5% a vânzărilor pentru primele 6 luni ale anului, scăderea la nivel naţional fiind cauzată de micşorarea numărului de autoturisme Peugeot Citroen achiziţionate în această perioadă a anului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult