UPDATE: DD nu a semnat contractul pentru privatizarea Oltchim | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic UPDATE: Dan Diaconescu nu a semnat contractul pentru privatizarea Oltchim

UPDATE: Dan Diaconescu nu a semnat contractul pentru privatizarea Oltchim

scris de M.A.
2 afisari

UPDATE:Contractul dintre OPSPI şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzând că acesta este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.

După discuţia cu reprezentanţii OPSPI, Dan Diaconescu a declarat luni, 24 septembrie, potrivit mediafax, că nu a putut semna acest contract deoarece “lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim„. Diaconescu a menţionat că avocaţii săi au rămas în sediul Ministerului Economiei pentru lămurirea situaţiei şi că după ce acest contract va fi încheiat el va vinde acţiunile pe care le-a cumpărat de la stat către cetăţeni „probabil, la preţul de pe bursă”. Termenul pentru semnarea contractului este de zece zile de la data adjudecării licitaţiei.

….

Dan Diaconescu este aşteptat luni pentru a semna cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri contractul de vânzare – cumpărare a acţiunilor Oltchim.

Dan Diaconescu - OTV (vedeta.ro)

Dan Diaconescu, aşteptat să semneze contractul Oltchim (foto:vedeta.ro)

Acesta trebuie să plătească însă suma de 203 milioane lei, cu care a fost adjudecată licitaţia pentru privatizarea combinatului vâlcean. ‘Ar fi existat, legal, un termen de 10 zile pentru încheierea contractului, însă oferta lui Dan Diaconescu şi OPSPI permit să se semneze contractul de vânzare cumpărare de acţiuni, luni, la ora 10.00. Preţul trebuie să fie plătit la semnarea contractului. Dar putem să îl semnăm şi luni după-amiază şi marţi’, a declarat, vineri, la finalul licitaţiei cu ofertă în plic, Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, transmite Agerpres.

Acesta a precizat că ‘toate detaliile privind contractul de privatizare s-au aflat în caietul de sarcini cu care Dan Diaconescu a participat la licitaţie’. Dan Diaconescu a anunţat vineri că se va asocia cu alţi investitori, va finaliza procesele cu PCC, acţionarul minoritar al combinatului vâlcean şi că dispune de suma de 203 milioane lei pentru semnarea contractului de vânzare – cumpărare cu statul român. ‘Vor veni şi parteneri de afaceri alături de noi, procesele dintre acţionarul majoritar şi minoritar vor lua sfârşit’, a afirmat Dan Diaconescu.

De asemenea, acesta a subliniat că are nevoie de ajutor din partea statului român pentru cumpărarea Arpechim. Investitorul a adăugat că este pregătit şi pentru licitaţiile pentru CFR Marfă, CFR Călători şi Tarom.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Oferta depusă de acesta a înregistrat punctajul maxim, de 100 de puncte, oferta fiind în valoare de 203.149.054, 08 lei. Oferte pentru pachetul de acţiuni au mai fost depuse de Chimcomplex Borzeşti, care a obţinut 9,26 puncte, şi AISA Invest – 14,77 puncte.

31 comentarii

BULA 24-09-2012 - 10:41

Ma tem ca acest combinat, in care statul roman a investit peste patru miliarde de dolari, va avea soarta celui de la Craiova (Doljchim), adica va fi dezmembrat. Numai metalele din el (otel, inoxuri, neferoase, platina din catalizatori) fac mult mai multi bani decat s-a platit la licitatie. Si terenul de sub el valoreaza peste cat a dat Dan Diaconescu.

Intentionat au fost aduse in faliment unitatile productive ale statului, dandu-le pe mainile unor smecheri si necontrolandu-i. S-a dorit (de colonistii din Vest) sa fie dezindustrializata tara. Asemanator s-a procedat si in celelalre tari din Europa de Est.

camelia 24-09-2012 - 13:42

Romania a fost distrusa de guvernarile FSN-ului, care, dorind sa se ascunda de furia poporului si-a prefacut imaginea in pdl, psd, pnl, punr, dar, de fapt, toate aceste gasti fiind aceleasi mizerii. Acesti viermi nenorociti au vindut tara pe nimic. Romania lui ceausescu, asa cum era ea, era plina de fabrici si intreprinderi. Toti romanii aveau un loc de munca, erau incadrati inr-o activitate, aveau, cum-ne-cum un trai si o ocupatie. Acum, romanii au ajuns sclavii Europei, spala la fund batrinii Europei pentru citiva euro, din care daca traiesc si ei mizerabil acolo in Europa si mai trimit si acasa la familiile lor. Milioane de copii parasiti, din care, sute de mii traiesc tragedii inimaginabile, multi dintre ei, din acesti copii, se sinucid nemaiputind sa suporte dorul de parinti. In ce iad traim? Si pe tot acest fond, vine un roman, un oltean care deschide inima si ochii romanului obidit si strivit de mafiile usl-izde si pdl-izde. Pentru milioane de romani, Dan Diaconescu reprezinta ultima speranta. Numai ca, din pacate, multi romani au ramas inca de pe vremea lui ceausescu cu mintea ingramadita si nu s-au dezvoltat citusi de putin la „bibilica” ajungind azi, impotriva celui mai bun simt sa voteze si sa se alieze cu proprii lor calai. E inimiaginabil, dar e adevarat. Cum se paote ca, dupa ce stii ca usl-ul si pdl-ul te-au ajuns in cea mai nenorocita saracie si pe marginea prapastiei, sa-i alegi tot pe ei? Mai e cineva intreg la minte in romania noastra? Ce tembel, ce stricat la creier, ce talimb, ce spurcat de om mai poate sa aleaga pdl-ul sau usl-ul, cind au vazut de 23 de ani cum acestia i-au mintit si i-au adus in pragul disperarii? A venit un roman sa le redea speranta si increderea in propriile lor forte, iar ei ce fac ? Aaaa, de unde are banii stirbul asta; pe cine are in spatele lui? Asta e omul lui Basescu, al pdl-ului, ba nu, al usl-ului ! Si tot asa. Fir-ati ai dracului de lepre ordinare ce sunteti. Pai, mai meritati voi, mai, nenorocitilor, efortul acestui erou si patriot? Meritati sa muriti in zoaie si in mizerie, spurcatilor, atita timp cit mai votati su usl-ul si pdl-ul. In loc sa va aliati lui si PPDD-ului pentru o revolutie cu adevarat romaneasca, va comportati ca niste viermi si sariti la beregata omului astuia care nu a condus nici o secunda statul roman, care nu a fost in nici o functie a statului.

Nemernicului de Ponta i-a cazut ca o manuse afacerea Oltchim, pentru ca nimeni sa nu se mai uite la PLAGIATUL acestei maimute spurcate. Huooooooooooooooooooooooooo, scirba dracului ce esti. Iesi afara, nemernicule ca ne-ai facut si ne faci de ris fiecare secunda care trece. Afaraaaa, tu si spurcatii din spatele tau.

Liviu 24-09-2012 - 16:13

Adevarul este ca treaba cu plagiatul nu trebuie lasata sa se raceasca ! Trebuie dusa treaba pana la capat dar mai intai trebuie debarcata Abramburica care in mod evident pune piedici luarii unei decizii.

Salut 24-09-2012 - 16:29

Asa, asa, „doctorica”, fii combativ!
Apropo, in ce domeniu ziceai ca esti „doctorica”? Ti-au spus astia sau plutesti inca in negura nestiintei?

digital 24-09-2012 - 19:29

abramburica a licitat la oltchim?
ba nu,,feseneul!
nici ăștia!
cameluța și-a aruncat kiloții pe oltchim și a venit DOMNUL DAN,să-i dea jos cu 45 mil de euro!
hahaha!

camelia 24-09-2012 - 14:01

E clar ca se apropie funia de gitul acestor nemernici de mafioti. Maimuta spuircata de Ponta iese la tembeliziuni si arunca petarde cum ca Dan Diaconescu s-ar fi intilnit in secret cu Videanu, iar pdl-ul incearca prin DD sa-si ascunda ordinariile ca sa nu fie trimisi in puscarie. Ba, peste toate, jigodia imputita de Ponta mai spune si ca Dan nu arenici un leu ca sa cumpere Oltchimul si ca acesta nu a vrut decit sa impiedice – auzi la el – un investitor strain „SERIOS” (huoooo, spurcaciune imputita ce esti, nenorocitul dracului, ardi-t-ear focu de spurcat), PCC-ul, cica ! Acum, spurcaciunea dracului de Ponta cere banii lui Dan Diaconescu imediat, numai ca, DD vrea sa dea acesti bani cu conditia ca acesti bani sa ajunga la muncitorii de la Oltchim si nu la panselute si la bordurile usl-ului.

Salut 24-09-2012 - 14:56

Pana una-alta, maimuta sau nu, NU Ponta e cel care trebuie sa dea banii. Ci DD-ul tau. Eu as zice ca lucratura asta suna a „servicii”, adica a Basescu, de l-au facut pe prost sa creada ca poate fi mai mult decat NeicaNimeni-nDrum.

Hai pa!

camelia 24-09-2012 - 16:02

Boule, DD a spus ca daca guvernul acestei maimute imputite nu va face curatenie in contractul masluit de ei, el va merge la paorta Olthimului si va da salariile oamenilor. Ai priceput, mai, spurcaciune ce esti?

Salut 24-09-2012 - 16:26

Sigur ca da, DD a spus…a spus…a spus.
„Da salarii?” Ma cracanez de ras.
Sa ma anunti si pe mine, sa imortalizez momentul in care DD da salarii la poarta.

Ce ziceai? Ca daca ma intorc in Romanika, DD imi da 25K euros? He,he,he, asta-i calea cea mai simpla sa faci o mica avere in Romanika: Vii cu una mare de afara!

Salut 24-09-2012 - 17:30

Ei, aici ne intelegem. Iti las tie placerea sa dai diplome de romani si antiromani…eu nu am de gand sa ma intorc in Romanika.

PS: Sa vorbesc cu DD sa-ti dea tie partea mea de 25000 de euroi?

camelia 24-09-2012 - 16:50

Banii pe care Dan Diaconescu a promis că îi va aduce la Oltchim provin din fonduri directe şi atrase, a spus realizatorul tv astăzi, după ce a ieşit din sediul tribunalului unde se judecă procesul în care este acuzat de şantaj.

„Aceşti concurenţi ai noştri de la privatizare au spus că vor să desfiinţeze câteva mii de locuri de muncă. Noi am spus că vom păstra toate locurile de muncă”, a comentat Diaconescu.

Acesta a completat că nu există nicio înţelegere între noi şi PDL şi că în programul său politic este prevăzută destituirea preşedintelui Traian Băsescu.

”Era clar pentru popor că ciocoii nu se vor lăsa duşi uşor. Bătălia este cine ajunge primul la documentele din contabilitate. Până pe 9 decembrie vreau să vă aduc dovada cum s-au furat banii. Oltchimul este o mină de aur, iar ei v-au minţit că este o gaură neagră. Ceea ce a închis Victor Ponta noi vom dechide până la 9 decembrie. Vom cere o amânare în procesul de mâine”, a mai spus liderul PP-DD.

Huhu Ciu 24-09-2012 - 19:25

Jos escrocheria PP DD si DD sluga a lui Basescu!

Pribeagul 24-09-2012 - 20:16

Banii, unde-s banii? 🙂 In citeva zile trebuie depusi, daca nu, hirciogul (a evoluat din stadiul de soricel) va face un drum la… Gherla.

Unde-i Elodia? 🙂 Babele mai asteapta inca, rabdatoare si cu interes, deznodamintul. Probabil ca, in lipsa unui final fericit, vor incepe a-l blestema pe toate drumurile.

Grele probleme are acest incurca-lume-vorba-lunga.

camelia 24-09-2012 - 16:53

Potrivit lui Diaconescu, OPSPI vrea ca el să semneze un contract diferit faţă de cel anunţat iniţial.

„Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim”, a declarat luni Dan Diaconescu, la ieşirea din Ministerul Economiei, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii OPSPI în vederea încheierii contactului de privatizare a Oltchim.

Salut 24-09-2012 - 17:17

Mda, clauze…mauze …pauze…da’ scrisoarea de garantie bancara tot n-a prezentat-o.
O fi prea mare si nu incape pe ecranul unei televiziuni atat de mici?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-09-2012 - 17:33

DonhsoriCO : Deaqka DOMDANU are atat spurc de banet, de ce nu si-a platit DARILE catre STAT ? Daqa din PATRIOTISM , atunci ,ma inchin !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-09-2012 - 18:53

DonhSORICO: Este adevarat ca DOMDANU a incercat doar un SPECTACOL de MIMETISM, cu intentia de a acoperi FARADELEGILE pedeleului reprezentate de CAPUSIREA OLTCHIMULUI dupa reteta CAPUSIRI ROMANIEI ! Daca a intins-o il gasesc si gabuiesc si atunci nu il mai ajuta nici CHIOMBELIXU !

camelia 24-09-2012 - 19:27

Prostule, ce-o sa faci cind DD o sa vina cu banii si va redresa Oltchimul in citeva luni, daca nu chiar in citeva saptamini si, in aceste conditii, fara mafiotii capuse din jurul combinatului, Oltchimul sa-si plateasca datoriile intr-un an si in rest sa devina cea mai profitabila si eficienta companie din Romania? Aud? Du-te, ba, prostule si te spinzura.

Huhu Ciu 24-09-2012 - 19:31

Securistule basist ”Camelia”-CALUGARUL inceteaza cu minciunile tale oteviste, diversionistule!

Salut 24-09-2012 - 17:33

Sigur ca DD are bani. Am auzit ca-si cumpara tigari din banii lui, nu mai imprumuta.

DD, tot la telefon cu secretara lu’ Basesku? E aceiasi persoana sau s-a schimbat tura?

digital 24-09-2012 - 18:17

ce mă,iar nu ți-a dat cariatu o klanță?!
de aia ești isterică?!
hahaha!
janghina dreq!

digital 24-09-2012 - 18:15

dar pentru tine,cameluțo,are ceva bani!
sau ție îți dă cu rest?!
hahaha!
morții mătii de propagandista dreq ce ești!

digital 24-09-2012 - 18:20

hahaha!
ești mai proastă ca dedeul!
hahaha!
mai ai dinți în gură sau ți-au mai rămas doar gingiile?!

digital 24-09-2012 - 18:23

iar tu,dacă doar ai tăcea și ai suge-o,ar fi minunat!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult