Acasa BusinessEconomic Dan Şova despre Master Planul pe Transporturi

Dan Şova despre Master Planul pe Transporturi

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a anunțat cǎ  Master Planul pe Transporturi va fi gata în luna septembrie.

sova

Dan Şova despre Master Planul pe Transporturi

„Un prim draft al Master Planului pe Transporturi va fi gata în luna august, urmând ca documentul să fie finalizat în luna septembrie. Pe baza acestui document vor putea fi stabilite investiţiile care vor fi făcute în domeniul transporturilor în perioada 2014-2020. Ceea ce pot însă să vă promit este faptul că peste trei ani de zile românii vor putea parcurge distanţa dintre Craiova şi Constanţa doar pe autostradă, în timp ce distanţa dintre Constanţa şi staţiunile de la munte va fi acoperită în cea mai mare parte de autostradă, cu excepţia unei mici porţiuni de drum expres. De asemenea, tot pe autostradă se va putea circula şi între Nădlac şi Sibiu”, a afirmat Dan Şova ȋntr-o emisiune la Antena 3, potrivit Agerpres. Potrivit ministrului, Centura de Sud a Capitalei va fi gata în anul 2016, concesiunea urmând să fie atribuită până în noiembrie 2013. Ministrul a arătat că este nevoie de un an de zile pentru perioada de proiectare şi de doi ani pentru cea de realizare.

„Centura de Sud a Capitalei va avea o lungime de 48 de kilometri şi va îngloba 24 de poduri. Este o lucrare complexă Termenul de finalizare a acestui obiectiv este anul 2016 sau chiar după, la fel ca şi pentru porţiunea Nădlac-Sibiu sau pentru sectorul care va uni Clujul cu Coridorul 4”, a mai precizat Dan Şova. În ceea ce priveşte lotul 1 Nădlac-Arad, licitaţia va fi reluată întrucât ea fusese câştigată de firma Romstrade ( aparţinând omului de afaceri Nelu Iordache aflat în prezent în arest într-un dosar de deturnare de fonduri în cadrul unui contract de construcţie a unui tronson de autostradă cu sprijin financiar european – n.r.). Lotul doi din Nădlac -Arad este realizat în proporţie de 85%, pentru restul de 15% licitaţia urmând să fie reluată după ce constructorul, compania austriacă Alpine Bau, a intrat în insolvenţă.

„Lotul 1 din Timişoara-Lugoj există, iar lotul 2 a fost atribuit iniţial, apoi s-a făcut contestaţie urmând ca săptămâna viitoare să avem un câştigător. Dacă vom avea din nou contestaţie se va mai amâna puţin. Referitor la lotul 1 din Lugoj-Deva, acesta este în construcţie şi va fi inaugurat în septembrie, iar loturile 2,3 şi 4 sunt în licitaţie şi contractul va fi semnat joi sau vineri”, a adǎugat ministrul Dan Şova. Referitor la autostrada Orăştie – Sibiu, ministrul citat a precizat că loturile 1, 2 şi 4 vor fi inaugurate până în octombrie iar lotul 3, din cauza unei masive alunecări de teren, va fi gata în decembrie sau el mai târziu în luna aprilie a anului viitor. Acesta a precizat, totodată, că tronsonul Piteşti-Sibiu este unul foarte scump şi urmează să intre în programul de finanţare pentru perioada 2014-2020.

2 comentarii

Pribeagul 29-07-2013 - 19:52

Guvernantii postdecembristi tot construiesc, dar ceea ce se vede este aproape nimic, si cheltuiesc mld de euro anual. S-au obisnuit sa construiasca scump si prost, din ce in ce mai prost. Autostrazi noi noute intra in reparatie.

Daca vecinii construiesc cu 3-5 mld euro /km de autostrada, noi construim cu 7-10 mld.

Mai mult au scazut banii la investitii si au crescut cheltuielile cu personalul si cu bunuri si sevicii. Jaful continua.

Acum au promoveaza o alta magarie: constructia de autostrazi in concesiune, cica in PPP. Asa dragi conducatori, depuneti toate eforturile sai-i mai puneti romanului o taxa! Nu-l slabiti, ca se prea boiereste!

Pribeagul 29-07-2013 - 19:54

Este clar: nu avem Master Planului pe Transporturi. Asta scuza toate magariile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult