Acasa BusinessEconomic De ce ar putea crește prețul energiei electrice

De ce ar putea crește prețul energiei electrice

scris de Z.V.
0 afisari

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă a afirmat că taxa pentru construcţii speciale „va avea o anumită influenţă asupra preţului” energiei electrice.

De ce ar putea crește prețul energiei electrice (foto:glasu-hd.ro)

Autorităţile analizează în aceste zile impactul așa numitei taxe pe stȃlp, a precizat ministrul Constantin Niţă, invitat la emisiunea „Probleme la zi” de la Radio România Actualităţi. În această perioadă, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul energiei (ANRE) face calcule pentru a vedea cu cât va fi influenţat preţul energiei electrice în urma aplicării taxei pe construcţiile speciale, a declarat la radio ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă.

Acesta nu a mai înaintat o cifră, deşi la finele anului 2013 ministrul Niţă spunea că majorarea ar putea fi cu cel mult două procente. „Această taxă va avea o anumită influenţă asupra preţului. În momentul de faţă se fac calcule de către Autoritatea Naţională de Reglementare, pentru că ei sunt cei care trebuie să se ocupe de politica de preţuri şi probabil că aceste preţuri vor fi comunicate în timp util”, spune Constantin Niţă. Taxa pentru construcţii speciale se aplică tuturor companiilor de stat sau private din domeniul energiei, telecomunicaţiilor şi utilităţilor şi va reprezenta 1,5% din valoarea construcţiei. Sunt scutite de la plata acestei taxe instiuţiile publice, institutele de cercetare-dezvoltare, asociaţiile şi fundaţiile.

1 comentariu

Vivi 09-01-2014 - 18:24

si daca ar spune ca o sa scada tot va creste; asa a spus de nenumarate ori anul trecut ca valoarea facturii la eng.el. va scadea dar n-a fost asa. unii mint cum respira…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult