Acasa BusinessEconomic De ce China nu cumpără Europa

De ce China nu cumpără Europa

scris de B.C.R
3 afisari

China n-are intenţia ”să cumpere Europa”, a dat asigurări luni Cotidianul Poporului, înaintea unui summit China-UE care va avea loc în această săptămână la Beijing.

De ce China nu cumpără Europa

Publicaţia oficială a Partidului Comunist reiterat astfel o poziţie susţinută de mai multe ori în ultimele luni de către Beijing. ”China nu numai că nu doreşte sau că n-are capacitate de a cumpăra sau de a controla Europa, cum spun unele ţări. Mai mult, ea este în favoarea euro şi a Uniunii Europene de la A la Z”, a indicat ziarul.
China n-are nici intenţia, nici capacitatea ”de a cumpăra Europa”, a declarat la începutul lunii februarie premierul chinez Wen Jibao în cadrul unui forum economic la Canton /sud/, la care a participat împreună cu cancelarul german Angela Merkel. Subliniind voinţa ţării sale de a ajuta Europa să depăşească criza datoriei, el afirma: ”Unii cred că aceasta înseamnă că Beijingul ar vrea să cumpere Europa”, dar ”China n-are această intenţie şi nici capacitatea”.
China ar deţine peste 550 miliarde de euro din datoria suverană europeană, potrivit informaţiilor unor experţi neconfirmate oficial. Societăţile chineze şi-au înmulţit recent achiziţiile de întreprinderi din Europa, în sectoare foarte diferite, precum apa sau energia.
China, ale cărei rezerve de schimb sunt în total de ordinul a 3.200 miliarde de dolari, a spus că vrea să participe la Fondul european de salvare pentru a ajuta statele din UE aflate în dificultate, dar nu şi-a luat nici un angajament în cifre. Preşedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy şi preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso efectuează o vizită oficială în această săptămână în China, transmite Agerpres.

1 comentariu

Ghita Bizonu' 16-02-2012 - 10:55

Pai de ce sa cumpere toata vaca cand pot cumpara doar lapte si numa cand au nevoie?! Insa vor cumpara pe alese : aici o uzina (cu tot cu howknowu de rigoare .. ca d epilda Volvo – adica siguranta, notoare, transmisii da si stiinta finisarii!!) dincilo o tehnologie (de ex au platit pe nemti ptr trenu cu levitatie magnetetica. Acum stoiu cum se face!!! Ce nevoie au ei de toata Europa?! Insa daca vor avea ocazia vor plati enorm si fara sa clipeasca ptr ceva gen MTU ori Turbomeca si vor zice ca este ieftin…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult