Acasa BusinessEconomic De ce e logic să investeşti în aur

De ce e logic să investeşti în aur

scris de B.C.R
4 afisari

Şeful Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke, a spus că scumpirea aurului se datorează „tradiţiei”, Roubini a catalogat-o drept „un bubble” iar cel mai celebru investitor al Americii – Warren Buffett – şi-a lichidat poziţiile de frica „spargerii” balonului.

Paul KrugmanAcum investitorii care mai deţin poziţii pe aur râd de pe margine de teama analiştilor. Paul Krugman, laureat al premiului Nobel în Economie, susţine într-un blog că a găsit o nouă explicaţie pentru scumpirea aurului, care deşi e „întortocheată”, are o lumină logică, notează Business Insider. Într-un comentariu postat pe blogul său găzduit de New York Times la ora 4:30 dimineaţa (când economistul nu putea dormi), Krugman susţine că este foarte logic sa investeşti în aur, acum când dobânzile sunt la un minim record, situaţie care se traduce prin preţuri mai mari pe termen scurt şi mediu. În esenţă însă, afirmă Krugman, motivul „real” pentru care s-a scumpit aurul nu se referă la aşteptările privind inflaţia. Preţurile la aur au crescut pentru că randamentele la celalte investiţii au scăzut.

„Dar nu este, repet NU este vorba despre aşteptările inflaţioniste. Nu numai că scumpirea aurului nu reprezintă un semn că inflaţia majoră e chiar după colţ, ci reprezintă de fapt rezultatul unei economii depresive blocate într-o capcană a lichidităţii – o economie care de fapt este ameninţată de deflaţia de tip japonez, nu de inflaţia de tip Weimar”, argumentează economistul.

2 comentarii

BULA 08-09-2011 - 11:21

Minciuna de-a speculantilor evrei. Ce sa faci cu aurul, sa-l dai pe nimic in caz de foamete mare ?
Cine are bani si e destept, sa cumpere cat mai mult pamant. Vor veni vremuri cand va fi atata omenire, de nu o sa aiba unde sa puna picioarele.

BULA 08-09-2011 - 11:23

Am vazut ca lumea a inceput sa se destepte in privinta asta. Universitarii cu multi bani (spagarii) si-au cumparat toti case la tara, iar acum cumpara in continuare si teren extravilan.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult