Acasa BusinessEconomic De ce intră Hidroelectrica în insolvenţă

De ce intră Hidroelectrica în insolvenţă

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a anunţat că intrarea în insolvenţă a companiei urmăreşte reorganizarea unei societăţi fără lichidităţi.

Hidroelectrica

De ce intră Hidroelectrica în insolvenţă (foto: Agerpres)

Remus Vulpescu a afirmat, marţi, 19 iunie, că „solicitarea insolvenţei este legată de organizarea companiei, nu avem în vedere nimic cu falimentul, vânzarea de active şi alte speculaţii”. Conform Agerpres, Consiliul de Administratie Hidroelectrica nu urmăreşte „decât corectarea problemelor cu care compania se confruntă”.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Remus Vulpescu a precizat că faptul că Hidroelectrica a avut anul trecut doar un milion de euro profit este o dovadă clară a managementului defectuous al companiei. El a declarat că „O societate cu active de 1 miliard de euro şi o cifră de afaceri de 800 milioane de euro, dacă obţine contabil, doar contabil, 1 milion de euro profit nu se poate numi companie profitabilă”.

Insolvenţa Hidrolelectrica a fost cerută în 15 iunie 2012, cazul urmând să fie judecat pe 20 iunie, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Tribunalului Bucureşti. Insolvenţa ar putea reprezenta o modalitate prin care compania ar putea opri contractele bilaterale ale societăţii cu „băieţii deştepţi” din energie.

În urma deciziei membrilor Consiliului de Administraţie Hidroelectrica de a cere insolvenţa, sindicatul din companie, Hidrosind a anunţat că îi va acţiona în judecată pe aceştia. În 6 iunie 2012, şeful OPSPI, Remus Vulpescu, declara, la o conferinţă de presă, că majorările de preţ din contractele bilaterale ale Hidroelectrica renegociate până în prezent cu beneficiarii sunt prea mici, reducerile de cantităţi la fel, iar niciuna dintre companii nu a acceptat reducerea perioadei contractului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult