Acasa BusinessEconomic De ce nu se vând apartamentele noi

De ce nu se vând apartamentele noi

scris de D.P.
4 afisari

Preţurile apartamentelor noi sunt în continuare prea mari pentru români, doar piaţa rezidenţială secundară beneficiind de Prima Casă, iar scăderea bugetului alocat programului arată că dezvoltatorii nu se mai pot baza pe sprijin guvernamental.

Preturile apartamentelor noi raman prea mari pentru buzunarele romanilor„Pentru a se observa o revenire la un nivel decent de tranzacţionare, noua ofertă va trebui să fie mult mai bine adaptată cererii locale, în timp ce oferta deja existentă pe piaţa rezidenţială primară va trebui să-şi modifice în continuare preţurile de vânzare. Scăderea substanţială a bugetului programului Prima Casă, care valorează 200 milioane euro, în comparaţie cu 700 milioane euro, în medie, valoarea ediţiei anterioare, arată că dezvoltatorii nu se mai pot baza pe sprijin guvernamental, în condiţiile în care sectorul bancar este în continuare foarte slab”, se arată în cel mai recent raport al companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL), citat de Mediafax.

Analiştii JLL consideră că preţurile apartamentelor noi rămân în continuare prea mari pentru familiile românilor, în timp ce piaţa rezidenţială secundară este cea care beneficiază de programul Prima Casă.

Cererea pentru locuinţe noi nu a înregistrat o creştere remarcabilă, în ciuda scăderii continue a preţurilor de vânzare, un motiv fiind că preţurile de vânzare nu sunt adaptate cererii locale.

„Suprafeţele mult prea mari se traduc în preţuri mari de vânzare, pe care cei mai mulţi potenţiali cumpărători pur şi simplu nu şi le permit. De asemenea, cea mai mare parte a unităţilor rezidenţiale noi se încadrează în segmentul de lux, care în prezent, beneficiază de o putere de cumpărare în continuă scădere. Pe de altă parte, unităţile rezidenţiale noi, la preţuri mici, oferă de obicei amplasamente şi dotări mediocre, în cele mai multe cazuri beneficiind de o infrastructură slabă”, avertizează analiştii JLL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult