Acasa BusinessEconomic De ce renunţă Samoa la o zi din an

De ce renunţă Samoa la o zi din an

scris de C.P.
2 afisari

Guvernul din Samoa a decis să dea timpul înainte cu o zi si să renunţe pur si simplu la ziua de 30 Decembrie 2011. Potrivit CNN, samoanii vor trece din data de 29 Decembrie direct în 31 Decembrie.

Măsura a fost luată pentru a facilita afacerile cu Australia şi Noua Zeelandă.

Samoa este cu 21 de ore în urmă faţă de Sidney. Începand cu 29 decembrie, va fi cu doar 3 ore înainte. Schimbarea vine dupa ce acum 119 ani, Samoa s-a mutat în directia opusă, în ceea ce priveste timpul. Apoi s-a transferat la fusul orar estic internaţional, în incercarea de a sprijini comerţul cu SUA si Europa. Dar acum Australia si Noua Zeelanda au devenit cei mai activi parteneri de afaceri.

„Când facem afaceri cu Noua Zeelanda şi Australia, pierdem doua zile de muncă. Când este vineri aici, este sâmbată în Noua Zeelandă, şi când suntem duminica la biserică, ei deja fac afaceri în Sydney si Brisbane”, a declarat primul ministru samoan, Tuilaepa Sailele Malielegaoi.

Samoa se află la jumatatea distanţei dintre Noua Zeelandă şi Hawaii şi are o populaţie de 180.000 de locuitori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult