Acasa BusinessEconomic De ce venituri nu se poate atinge banca chiar cand te executa!

De ce venituri nu se poate atinge banca chiar cand te executa!

scris de Ziua Veche
9 afisari

Pentru tot mai multi romani plata creditului a devenit o corvoada prea mare, mai ales in ultimul an. Fie ca rata a crescut din cauza devalorizarii leului, fie ca pur si simplu veniturile au scazut pentru ca suntem in criza. Cei care nu mai pot plati rata catre banca ajung la executare silita. In aceasta situatie banca poate sa execute orice bun aflat in posesia datornicului. Dar daca acesta nu are nimic pe numele lui atunci singura solutie este poprirea pe venituri. Altfel spus sa oblige firma unde lucrezi sa vireze o parte din salariu catre banca, in contul datoriei. Exista insa si venituri de care banca nu se poate atinge indiferente de cat de mare este suma restanta, chiar daca banii respectivi ii primesti intr-un cont al bancii la care esti dator.


Practic, atunci cand nu iti mai platesti ratele, banca poate obtine maximum 50% din salariul sau veniturile tale. Procentul de 50 % se aplica celor care au mai multe credite restante. Daca este vorba insa de un singur credit, banca poate obtine maxim 30 % din salariul tau. Exista insa si multe venituri pe care banca nu le poate cere in contul datoriei oricat si-ar dori acest lucru. Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii sau ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, sau cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat sau diurnele sunt venituri care intra in aceasta categorie. De asemenea, daca ai fost concediat si ai primit salarii compensatorii, sau primesti lunar ajutor de somaj trebuie sa stii ca banca nu are dreptul sa iti execute acesti bani daca ai ajuns in situatia de a fi executat silit. Citeste mai multe pe www.incont.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult