Acasa BusinessEconomic De ce vor plăti proprietarii de maşni vechi mai mulţi bani la stat

De ce vor plăti proprietarii de maşni vechi mai mulţi bani la stat

scris de Z.V.
5 afisari

Premierul Victor Ponta a anunţat că taxa auto va fi înlocuită cu un „timbru de mediu”, iar proprietarii de maşini vechi vor avea mai muţi bani de plătit.

De ce vor plăti proprietarii de maşni vechi mai mulţi bani la stat

Ponta a afirmat că taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un „timbru de mediu” pentru care proprietarii de autoturisme vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice. Conform mediafax, premierul a precizat, în şedinţa de vineri, 3 ianuarie, că plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în funcţie de emisia de noxe şi capacitatea cilindrică a vehiculului.

Din 1 ianuarie, taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul acestui an, este din nou obligatorie, Executivul urmând însă să analizeze această situaţie. Premierul Victor Ponta a asigurat, în luna decembrie, că Guvernul va reglementa situaţia taxei auto în prima şedinţă din 2013, precizând atunci că taxa de primă înmatriculare va fi înlocuită cu o taxă de mediu raportată mult mai strict la gradul de poluare al unui vehicul.

Săptămâna trecută, la audierile din Parlament pentru validarea în postul de ministru al Mediului, Rovana Plumb a spus că taxa auto este o problemă sensibilă asupra căreia se vor aduce precizări noi după finalizarea bugetului, ea susţinând ca aceasta să fie o taxă de mediu, stabilită în funcţie de nivelul de poluare. Taxa de primă vânzare auto, introdusă de Guvernul Boc la sfârşitul anului 2011, trebuia percepută cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa de poluare.

2 comentarii

geo 05-01-2013 - 02:50

aceasi Marie cu alta palarie ! de fapt Ponta este MRU !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 06-01-2013 - 07:09

Pontolacheul chiorpecului va RENUNTA la TAXA , daca vrea sa mai fie PM ( morganatic )…. nu uita victorase, boborul te-a catapultat in functie, boborul asta saracit care nu merge cu elicopterul cu 5000(cinci mii ) de euro pe ora de zbor, Si care de pe timpul lui ceasca nu a mai fost in concedii !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult