Acasa BusinessEconomic De la 1 iulie, ANRE majorează preţul energiei electrice cu 5%

De la 1 iulie, ANRE majorează preţul energiei electrice cu 5%

scris de M.A.
1 afisari

De la 1 iulie, ANRE majorează preţul energiei electrice. Modificările aprobate de ANRE prevăd ajustarea în medie cu 5 % a preţurilor şi tarifelor pentru energia electrică livrată consumatorilor non-casnici, precum şi celor casnici.

De la 1 iulie, ANRE majorează preţul energiei electrice cu 5%

De la 1 iulie, ANRE majorează preţul energiei electrice cu 5%

Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat în cadrul Comitetului de Reglementare modificarea tarifelor şi preţurilor reglementate in sectorul energiei electrice destinate consumatorilor non-casnici şi casnici, incepand cu data de 01.07.2012. Modificările propriilor şi tarifelor reglementate sunt, in principal, motivate de necesitatea de corelare a costurilor cu producerea, transportul şi distribuţia energiei electrice cu rata inflaţiei care, cumulata pe anii 2010 şi 2011, a depasit 13 % (menţionăm că tarifele şi preţurile reglementate la consumatorii finali nu au mai fost modificate din data de 1 ianuarie 2010) şi necesitatea de respectare a prevederilor din Acordul preventiv dintre Romania şi Fondul Monetar Internţional, recent aprobat de board-ul FMI, privind creşterea tarifelor reglementate pentru consumatorii non-casnici şi cei casnici incepand cu data de 1 iulie a.c, susţine ANRE într-un comunicat.

Prin valorile aprobate, ANRE apreciază că se asigurã o minimă protecţie a constunatorilor care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate în anul 2012 şi, în acelaşi timp, s-a avut in vedere ca modificările preţurilor şi tarifelor la energia electrică să genereze un impact redus la nivelul economiei naţionale

7 comentarii

Pribeagul 29-06-2012 - 18:26

Neaparat, faceti sa platim energia la nivel mondial! Cu salariile om mai vedea!

Pribeagul 29-06-2012 - 18:29

PS

Cind platesc energia la nivelul salariului meu, nu stiu cum se face, mereu am… senzatia ca insel pe cineva! 🙂

Sa fie cei inselati „baietii destepti”? 🙂 🙂

Dorin C. 29-06-2012 - 18:56

Vad ca in cazuri din-astea U.E. nu prea face gura. Nu se baga. Cind iei in mina vreo 150-160 de euro pe luna (cei ce muncesc) si poti face cam 2 plinuri jumate cu benzina (oare ce mai maninci?), Bruxelles-ul e cam tacut, nu intervine. Oare cinte preturi vor mai fi aliniate la standardul Europei de Vest? La salarii….liniste.

Europeanuul 29-06-2012 - 19:01

Toti cetatenii Romaniei stiu ca Bruxelles-ul preseaza mereu pentru introducerea unor reforme autentice, absorbtia fondurilor, investitii in cresterea competitivitatii si a nivelului de trai.

digital 29-06-2012 - 20:40

hahaha!
cu ce să-i împuști mă?!
caramelele-s bune?!
hahaha!
votează bine,mă!

kiki 29-06-2012 - 20:57

io am votat bine ba da uite la greci daca ies cu molotovu le au injumatatit datoria noi daca stam ii doare in kur pe UEde noi ne jumulesc ca stam bravo lor cinste noua

silviu 30-06-2012 - 21:44

ESTE BINE IMI PLACE TOT , ŞITTTT VOI TOT POPOR DE FRICOŞI, NE ESTE FRICA SI DE UMBRA NOASTRA, VINOVATI SUNT GENERATIA DIN 1989 DECEMBRIE21 EU LE MULTUMESC PARINTILOR CA AU DORIT LIBERTATE SA POTI ACUM GEME DUPA LIPSA DE LOCURI DE MUNCA , EU TOTUSI IMI DORESC UN TRAI MINIM DECENT NU MAI MULT, IAR CU DATORIA PE TARA NICI 4 GENERATI NU VA SCAPA DE IA, FIIND CA NU NE TREZIM NICI ACUM IN AL 11:59 CEAS, PACAT DE POPOR FRUMOS.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult