Acasa BusinessEconomic De la 1 iulie statul va lua 16% din dobanzile banilor de la banca

De la 1 iulie statul va lua 16% din dobanzile banilor de la banca

scris de Ziua Veche
3 afisari

Persoanele fizice care au constituit depozite bancare  la termen  anterior datei de 1 iulie, vor plati impozit de 16% doar pe dobanda calculata de la aceasta data pana la scadenta, reiese dintr-un proiect de ordonanta de urgenta care modifica Codul Fiscal citat de Mediafax.

 

 

 
Incepand cu 1 iulie, toate veniturile sub forma de dobanzi din conturile si depozitele bancare, indiferent daca sunt la vedere sau la termen, vor fi impozitate cu 16%.

Potrivit notei de fundamentare care insoteste proiectul de ordonanta, in prezent, nu sunt venituri impozabile dobanzile la depozitele la vedere/conturi curente, depozitele la termen si/sau instrumentele de economisire, precum si dobanzile bonificate la depozitele clientilor constituite in baza legislatiei privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Guvernul Boc estimeaza ca va incasa din impozitul pe dobanzi in a doua parte a acestui an 217 milioane lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult