Acasa BusinessEconomic De unde vrea Elena Udrea bani şi pentru ce

De unde vrea Elena Udrea bani şi pentru ce

scris de Bogdan Crețu Roman
107 Afisari

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va solicita bani din fonduri europene de la celelalte ministere, iar dacă s-ar obţine un miliard de euro, o parte din sumă ar fi redirecţionată către reabilitare termică, a declarat, miercuri, ministrul de resort Elena Udrea.

elena_udrea_bani

foto:Mediafax

‘Ne-am gândit să cerem şi de la alte ministere acolo unde, din analize, este evident că nu se vor accesa toţi banii. La Ministerul Muncii, la Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, au 4,4 miliarde euro. Acolo am solicitat ca o parte din bani să se aloce Programului Operaţional Regional pentru că sunt puţin în întârziere cu contractările şi cu plăţile. Dar pot fi şi din alte programe. În urma analizei, fiecare va trebui să fie onest şi să spună câţi bani mai poate atrage. Deci la noi este nevoie de aceşti bani şi am demonstrat prin faptul că am terminat practic suma contractată’, a arătat Elena Udrea.

Udrea a menţionat că ministerul are 4,3 miliarde euro, deşi a contractat 4,4 miliarde euro, din economiile care s-au făcut la contractări. Proiectele depuse se ridică la 12 miliarde euro. ‘Noi ne-am bucura de oricât de mulţi bani, dar dacă ne-ar veni un miliard de euro în total, de la toate ministerele, atunci o parte din bani i-am direcţiona şi către reabilitarea termică’, a mai afirmat ministrul Dezvoltării.

Potrivit Elenei Udrea, Ministerul Transporturilor a avut o problemă pe care a trebuit să o gestioneze din 2009 şi anume aceea că nu a fost înfiinţată autoritatea de management în perioada 2007-2009. ‘Nu se punea problema să fi atras un singur euro pentru că nici măcar nu înfiinţase organismul care să gestioneze fondurile pentru Ministerul Transporturilor. Acum, în 2010, s-a făcut această autoritate şi, din câte am înţeles de la doamna ministru Boagiu, deja proiectele sunt depuse şi aşteptăm aprobările. Din fericire, la Ministerul Transporturilor un program nu este ca la noi, de câteva sute de mii, un milion, acolo sunt de sute de milioane. Deci cu 10 contracte poţi să rezolvi întrega sumă alocată’, a mai spus Udrea.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a arătat, miercuri, că va propune realocarea între ministere a fondurilor de la Uniunea Europeană, iar decizia finală, care va fi transmisă Comisiei Europene, va fi luată în următoarele 2-3 luni, transmite Agerpres.

1 comentariu

BULA 21-09-2011 - 13:14

La farmacii cand au de gand sa returneze banii pentru medicamentele compensate ? Basescu a fost dusmanul nr.1 al micilor intreprinzatori. Le-a demolat chioscurile, le-a pus taxe insuportabile, i-a batjocorit cum a vrut, i-a falimentat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult