Acasa BusinessEconomic UPDATE: Delegatia FMI a discutat cu reprezentantii Senatului despre situatia economica si politica din Romania

UPDATE: Delegatia FMI a discutat cu reprezentantii Senatului despre situatia economica si politica din Romania

scris de Ziua Veche
11 Afisari

UPDATE 14.17: Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, dupa intalnirea cu delegatia FMI, ca planul sefului statului de reducere a salariilor si pensiilor nu este bazat pe nicio evaluare, neexistand astfel garantia ca va duce la revigorarea economiei romanesti.


„Reprezentantii FMI aveau sentimentul ca noi, ca liberali, ar trebui sa fim fericiti deoarece nu au crescut taxele deocamdata. E bine ca nu au crecut taxele, dar nu suntem fericiti”, a declarat Crin Antonescu dupa discutiile de duminica cu oficialii Fondului.

„Nu avem de fapt o solutie si, in ciuda optimismului pe care il afiseaza sau simuleaza FMI, ne vom vedea mult mai curand decat ne-am dori si unii si altii”, a mai spus Antonescu.

 

Jeffrey Franks a recunoscut ca liberalii au criticat propunerile de rezolvare a crizei, dar „e natural, sunt in opozitie, asta fac ei„.

–––––––––––––––––-

Misiunea Fondului Monetar International s-a intalnit, duminica, cu reprezentantii Senatului Romaniei si ai principalelor grupuri parlamentare.

„Am avut o intalnire foarte importanta cu reprezentantii Senatului si ai principalelor grupuri parlamentare despre situatia politica si despre ce se intampla cu situatia economica din Romania”, a declarat, la finalul intalnirii, reprezentantul FMI, Jeffrey Franks, citat de Agerpres.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a mentionat ca aceasta intanire a fost foarte utila si necesara, deoarece „am dorit sa aflam de la sursa care sunt adevaratele realitati economice si financiare si sa aflam de la sursa daca masurile avansate de presedintele Traian Basescu si confirmate de Guvern sunt propuse de FMI sau de Guvern„.

Geoana a subliniat ca „este clar” ca economia Romaniei nu s-a relansat, ca deficitul si colectarile de bani la buget sunt mediocre, ceea ce a condus la revizuirea tintelor de crestere si deficit pentru 2010.

Din punctul de vedere al FMI am simtit o schimbare de nuanta. Vor cere ca inainte de eliberarea transei a 5-a din imprumut sa se demonstreze ca masurile se vor realiza pe practica si nu pe vorbe”, a mai spus presedintele Senatului, adaugand ca „FMI nu a propus din proprie initiativa varianta de reducere cu 25 la suta a salariilor bugetarilor, cu 15 la suta a pensiilor si diminuarea beneficiilor sociale”.

„FMI a acceptat propunerea politica facuta de presedinte si de PDL. Taierile de salarii si de pensii se vor face uniform si nediferentiat, indiferent de nivelul salariului sau al pensiei”, a subliniat Geoana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS