Acasa BusinessEconomic Destinaţiile preferate ale turiştilor români în 2012

Destinaţiile preferate ale turiştilor români în 2012

scris de Z.V.
0 afisari

Datele Asociaţiei Naţională a Agenţiilor de Turism au arătat că Grecia, Turcia şi Bulgaria rămân în topul preferinţelor, fiind în scădere numărul românilor plecaţi în Africa de Nord şi Orientul Apropiat.

Destinaţiile preferate ale turiştilor români în 2012 (foto: euromax.ro)

Cele mai atractive destinaţii pentru turiştii români au fost în 2012 Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania şi Italia, conform datelor Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, prezentate de Rador. Din cauza evenimentelor politice şi sociale, numărul turiştilor a scăzut considerabil în partea de nord a Africii şi în Orientul Apropiat.

Aceleaşi date indică faptul că de Crăciun şi Anul Nou, românii cheltuiesc în medie între 250 şi 500 de euro pentru o vacanţă în patrie, precum şi între 500 şi 700 de euro pentru o vacanţă în străinătate. Situaţia nu este mult diferită în comparaţie cu anii precedenţi, însă fondurile se împart mai raţional, raportul preţ-calitate devenind un criteriu de bază.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult