Acasa BusinessEconomic Din 20 iulie se deschid tronsoanele Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa

Din 20 iulie se deschid tronsoanele Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a anunţat că cele două sectoare ale Autostrăzii Soarelui, Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa vor fi deschise din 20 iulie.

Autostrada Soarelui: Troansoanele Medgidia-Constanta si Cernavoda - Medgidia se deschid pe 20 iulie

Aflat în vizită la şantierul de pe Autostrada Soarelui, Ministrul Transportului, Ovidiu Silaghi a anunţat că tronsonul Medgidia- Constanţa şi Centura Constanţa va fi deschis în regim de autostradă de din data de 20 iulie, în timp ce în aceaşi zi pe sectorul Medgidia – Cernavodă se dă drumul în regim de drum naţional. Astfel, pe tronsonul Cernavodă-Medgidia viteza va fi restricţionată la 80 km/h iar circulaţia se va face pe o bandă pe sens, iar în ceea ce priveşte sectorul Medgidia – Constanţa viteza va fi de 130 km/h.

Ovidiu Silaghi, a afirmat, potrivit Agerpres, că „Nu avem spaţii de servire (de la Medgidia la Constanţa – n.r.), dar considerăm că este foarte util să asigurăm accesul turiştilor la mare. Suntem mulţumiţi de cum lucrează constructorul.” Părerea acestuia a fost secondată de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzaşu, a arătat că pe sectorul critic al Autostrăzii Soarelui, de la Cernavodă până la Constanţa, gradul de realizare a lucărilor pe sectorul ca va fi deschis în regim de drum naţional este de 85%. El a precizat că există o singură problemă la Ovidiu, pe Centura ocolitoare a Municipiului Constanţa, unde trebuie relocată o conductă de gaze aparţinând Transgaz.

În martie 2012 Ministerul Transporturilor anunţa că la 30 iunie se va circula pe tronsonul Constanţa-Medgidia, pe două benzi, iar pe tronsonul Medgidia-Cernavodă pe o bandă, ca şi pe centura ocolitoare a municipiului Constanţa. Lucrările la tronsonul Medgidia – Cernavodă au fost întârziate după ce contractul iniţial cu societatea constructoare, Colas, a fost reziliat la începutul anului. MTI a organizat în 2011 o nouă licitaţie, câştigată de consorţiul Astaldi SPA – Max Boegl. Cu toate că termenul de predare este ianuarie 2013, potrivit ministrului, după calculele constructorului, acesta va fi devansat.

Preţurile pe kilometru pentru tronsoanele de autostradă menţionate sunt: pentru Cernavodă – Medgidia, cu o lungime de 20,4 km, 498 milioane lei fără TVA, Medgidia – Constanţa – 30,82 km – 596 milioane lei fără TVA şi pentru varianta de ocolire a Municipiului Constanţa – 21,8 km – 438 milioane lei fără TVA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult