Acasa BusinessEconomic Din toamnă, alimente mai ieftine?

Din toamnă, alimente mai ieftine?

scris de A.B.
5 afisari

Românii ar putea cumpăra mâncare mai ieftină din această toamnă. Ministrul Agriculturii a anunţat că începând cu luna septembrie are de gând să reducă TVA-ul la produsele alimentare. Producătorii au avansat deja şi câteva procente: TVA de 5 la suta la carne şi de 9 la suta pentru pâine, legume şi fructe.

alimente

foto:blogspot.ro

„Îmi doresc să putem da un exemplu pe 2012 şi măcar pe sectorul de morărit şi panificaţie să putem avea un TVA redus pe aceste sectoare. Dacă efectul este cel pe care vreau să îl demonstrez atunci putem vorbi de implementarea acestei măsuri din septembrie-octombrie a acestui an, dacă nu construim bugetul pe anul viitor cu această măsură”, a declarat pentru RTV Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. Preţuri mai mici am putea avea nu doar la pâine ci şi la fructe şi legume, dacă măsura va fi pusă în aplicare. De asemenea, Constantin a subliniat că în industria cărnii se vorbeşte chiar de un TVA şi mai mic.

„Cu cât e procentul mai mic, cu atât e mai bine. 9% un procent mic, eu l-aş face mai mic, să înlătur evaziunea total. 5%, ăsta e minimum”, a declarat Sorin Minea, preşedintele Romaliment. Ministrul a convocat o întâlnire cu federaţiile şi asociaţiile agricutorilor pentru a stabili un plan de măsuri prin care preţurile să fie ţinute sub control. Discuţiile între ministrul Agriculturii şi producătorii de alimente au avut loc după ce timp de mai multe săptămâni creşterea euro a dus la scumpiri în lanţ. În 2012 cele mai mari scumpiri au avut loc la fructe cu 9%, legume cu 8,4% şi la ouă cu 6,7%, potrivit datelor de la INS.

7 comentarii

vodka 23-05-2012 - 11:14

aaa, pai de la toamna o sa se traisca chiar pedeleste

BULA 23-05-2012 - 12:43

Cainele care latra, nu musca. Tu latri si la stele. Ham, ham,…

BULA 23-05-2012 - 13:13

USL va pierde alegerile, la cum se prezinta guvernul Ponta. Sa te vad ce mai zici dupa asta.

urbos 23-05-2012 - 13:52

Hahaha,
Ba, tu orcum tot in mizerie o sa ramai orice s-ar intampla.

digital 23-05-2012 - 13:26

bă prostule,vezi că o să te baneze ăia din redacție,cretinache!!!!
ți-am zis că ești redus,dar chiar o să ți-o iei,original!

Rusu 23-05-2012 - 16:17

Promite-ti si iar promite-ti,ca sunt prosti destui in tara asta care sa va creada!

Rusu 23-05-2012 - 16:30

Si marmota invelea ciocolata in staniol !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult