Acasa BusinessEconomic Director Romgaz: Anul acesta nu cerem scumpirea gazelor

Director Romgaz: Anul acesta nu cerem scumpirea gazelor

scris de Ziua Veche
2 afisari

Pretul la gaze este posibil sa nu creasca pana la anul, iar, daca va creste, va creste cu foarte putin, a declarat sambata, pentru Agerpres, directorul general adjunct al Romgaz, Francisc Toth, care a anuntat ca Romgaz nu va cere pana in 2011, Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), majorarea tarifelor la gaze.


„Nu intentionam anul acesta sa solicitam ANRE o crestere a tarifului. Am solicitat o crestere a tarifului de inmagazinare cu doi la suta din primavara lui 2011”, a spus Toth.

Acesta a precizat ca specialistii in gaze estimau, la inceputul anului, un pret maxim pentru 2010 de 406 dolari pentru mia de metri cubi de gaze, insa preturile nu vor urca atat de mult.

„Dupa informatiile pe care le avem, pretul gazului nu va creste in semestrul IV, asa cum s-a preconizat. Nu va fi o crestere majora. Se discuta ca vom ajunge la 406 dolari pe mia de metri cubi de gaze. Acum pretul este de 384 dolari pe mia de metri cubi”, a mai spus directorul general adjunct Romgaz.

In prezent, din productia interna a Romgaz plus cantitatile de gaze importate si inmagazinate se asigura anual peste 40 la suta din consumul estimat in tara. Anual, in Romania se consuma aproximativ 14 miliarde de metri cubi de gaze.

Conducerea Romgaz a dat asigurari sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca productia pe acest an, pana la 15 septembrie, este mai mare cu 35 de milioane de metri cubi fata de cea de anul trecut. Pentru acest an, Romgaz estimeaza o productie totala de 5,8 miliarde de metri cubi, cifra pe care spera sa o atinga si in 2011. In 2009, in timpul crizei gazului, Romgazul a asigurat 75 la suta din necesarul de gaze din Romania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult