Acasa BusinessEconomic Discutiile cu FMI merg mai departe

Discutiile cu FMI merg mai departe

scris de Ziua Veche
5 afisari

Prim-ministrul Emil Boc a discutat, marti, la Palatul Victoria, aproximativ 45 de minute, cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, conduse de Jeffrey Franks, informeaza Agerpres. Misiunea Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, aflata la Bucuresti din 26 iulie, finalizeaza in prezent negocierile pentru elaborarea Scrisorii de Intentie. Misiunea de evaluare ramane in Bucuresti pana pe 4 august si, pe langa intalnirile avute pana acum cu BNR, cu conducerea unor banci comerciale, cu mai multi ministri, printre care cel al Finantelor Publice, al Sanatatii, al Muncii si cel al Transporturilor, cu membrii Consiliului Fiscal, in program sunt incluse, in mod traditional, si convorbiri cu sindicatele, cu premierul Emil Boc si cu presedintele Traian Basescu.

 

Incheierea cu succes a evaluarii si aprobarea rezultatelor acesteia de catre Board-ul FMI din septembrie va permite eliberarea celei de-a sasea transe, in valoare de circa 900 de milioane de euro, din imprumutul total de 12,9 miliarde de euro acordat Romaniei de FMI, concomitent cu cinci miliarde de la UE, un milion de la Banca Mondiala si un milion de euro de la alti finantatori internationali. Pana in prezent, Romania a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE si 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult