Acasa BusinessEconomic Disponibilizǎri la CFR Marfǎ. Cȃți angajați ar urma sǎ fie concediați

Disponibilizǎri la CFR Marfǎ. Cȃți angajați ar urma sǎ fie concediați

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă a primit notificare din partea CFR Marfă pentru disponibilizarea colectivă a unui număr de 1.416 angajaţi, din care 1.172 muncitori şi restul personal TESA şi auxiliar.

Disponibilizǎri la CFR Marfǎ. Cȃți angajați ar urma sǎ fie concediați

Termenul de punere în aplicare a notificării este noiembrie-decembrie iar sindicatul are la dispoziţie 10 zile pentru a lua măsuri de reducere a cifrei persoanelor disponibilizate, a anunțat vineri, 6 septembrie, pentru Agerpres, Gigi Bobolicu, vicepreşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România. În acest context, Bobolicu a arătat că va convoca în regim de urgenţă liderii regionali ai federaţiei pentru a stabili măsurile care vor fi luate în perioada următoare şi care pot ajunge până la proteste de stradă.

Potrivit notificării primite, CFR Marfă se angajează să pună în aplicare şi prevederile OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult