DNA şi ANI, sesizate în legătură cu nereguli la CNAS | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic DNA şi ANI, sesizate în legătură cu nereguli la CNAS

DNA şi ANI, sesizate în legătură cu nereguli la CNAS

scris de L.M.
1 afisari

Corpul de Control al Primului-ministru va sesiza DNA în privinţa unor posibile fapte de natură penală constatate în cadrul unei acţiuni de verificare privind activitatea CNAS.

DNA şi ANI, sesizate în legătură cu nereguli constatate la CNAS

DNA şi ANI, sesizate în legătură cu nereguli constatate la CNAS

Potrivit unui comunicat al Guvernului difuzat duminică, din cauza modului defectuos în care reprezentanţii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate şi ai Ministerului Sănătăţii şi-au exercitat atribuţiile de serviciu privind realizarea unei evidenţe a plătitorilor contribuţiei trimestriale, nu au fost încasate venituri în sumă totală de 189.763.842 lei, reprezentând contribuţii trimestriale aferente perioadei trimestrul IV 2009- trimestrul III 2010. Suma constituie pagubă la bugetul statului, prin bugetul Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, Corpul de Control va sesiza Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în cazul lui Molnar Geza care, conform comunicatului, în perioada 25.03.2011-31.03.2012, a fost atât membru în Consiliul de Administraţie al CNAS cât şi în Consiliul de Administraţie al SC Antibiotice SA Iaşi, în acest fel fiind ”încălcată norma imperativă din art. 310, alin. 1 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, ce interzice membrilor CA al CNAS să deţină funcţii în cadrul societăţilor comerciale cu profil farmaceutic”.

Perioada supusă controlului a fost 1 ianuarie 2009-31 martie 2012, respectiv până la 30 septembrie 2012 pentru verificările efectuate cu privire la gestionarea contribuţiei datorate de deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult