Acasa BusinessEconomic Dobanzi mici, comisioane mari

Dobanzi mici, comisioane mari

scris de Ziua Veche
6 afisari

Majoritatea românilor care utilizează produse bancare sunt de părere că dobânzile acordate la produsele de economisire sunt prea mici, iar comisioanele la credite se ridică la un nivel prea mare, potrivit unui studiu realizat în mediul urban de GfK România, la solicitarea FGDSB, transmite Mediafax. Astfel, 74% dintre respondenţi sunt de părere că dobânzile la produsele de economisire sunt prea mici, iar 81% din români consideră că nivelul comisioanelor la credite este prea mare.

„În privinţa siguranţei economiilor depuse la bănci, părerile sunt împărţite. Mai mult de o treime din populaţia analizată se teme că aceste economii riscă să îşi piardă din valoare până la momentul retragerii, dar aproape la fel de mulţi sunt în dezacord cu această idee. De asemenea, 31% se tem că îşi pot pierde cu totul banii depuşi la o bancă, iar 38% nu percep acest pericol”, potrivit unui comunicat al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSB).

Eugen Dijmărescu, directorul FGDSB, crede că temerile privind pierderea valorii economiilor sunt determinate de criza economică, neîncrederea în măsurile adoptate până în prezent şi de inflaţie. Mai mult de jumătate dintre clienţii instituţiilor de credit se consideră destul de puţin sau foarte puţin informaţi în legătură cu situaţia acestui sector în general, iar 60% din clienţii băncilor din mediul urban apreciază că sunt destul de puţin sau foarte puţin informaţi în privinţa ofertei de produse de economisire.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult