Acasa BusinessEconomic Drepturile de autor în valoare de sub 65000 e/an, scutite de taxe prin OUG

Drepturile de autor în valoare de sub 65000 e/an, scutite de taxe prin OUG

scris de A.B.
2 afisari

Guvernul a adoptat, miercuri, în şedinţa de guvern ordonanţa de urgenţă prin care toate veniturile până la 65.000 euro pe an obţinute din activităţi independente, inclusiv din drepturi de autor sunt scutite de TVA.

ponta

foto: rtv.net

Prima ordonanţă de urgenţă indică faptul că veniturile până la 65.000 euro pe an obţinute din activităţi independente, inclusiv din drepturi de autor sunt scutite de TVA. „Măsura referitoare la majorarea plafonului de scutire are un impact favorabil asupra micilor întreprinzători, având ca efect simplificarea obligaţiilor în materie de TVA ale persoanelor impozabile care realizează o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de 65.000 de euro, având în vedere că acestea nu mai au obligaţia depunerii de deconturi de TVA”, se precizează în expunerea de motive care însoţeşte ordonanţa de urgenţă.

„Consiliul UE a autorizat România să majoreze plafonul de scutire pentru mici întreprinderi de la 35.000 la 65.000 de euro, la cursul de schimb al BNR valabil la data aderării României la U.E, respectiv de la 119.000 lei la 220.000 lei”, ca urmare a unei solicitări adresate de ţara noastră Comisiei Europene. Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale a fost aprobat miercuri după ce Executivul  l-a discutat în primă lectură în şedinţa de săptămâna trecută.

3 comentarii

Mache 02-06-2012 - 21:05

Este evident ca aceasta trebuia sa fie una din primele griji ale guvenrului Ponta. Masura va alina un pic durerile propagandistilor de pe Antene si iRealitati care de acum incolo nu vor mai plati nimic ca si taxe, stiut fiind ca sunt toti incadrati cu leafa minima pe economia si 99% din venituri le vin din drepturile de autor.

Nu trebuie sa fiti ingrijorati insa. Banii de la buget nu se vor pierde. Ce economisesc aia la dari va decarta poolimea. Adica alde Bubosu, Bula, Bizonu’, Ciuciu, Degetica, Liviu, Pribeagu’, etc. Pentru fiecare latrau ce scapa de taxe pentru primii 65000 de euro vor trebuie jumuliti mai tare cam 300 de ciumpalaci din astia care se uita cu ochii ca melcu’ la TV-urile de stiri.

Sa traiti bine, ba si sa va bucurati de binefacerile guvernarii lui Ponta pana v-o iesi pe nas! 😉 🙂 🙂

geek-a-contra 02-06-2012 - 21:18

bre propagandistule , inteleg io ca este campanie electorala da’ mai las-o ca macane. in categoria celor afectati nu sint numai ziaristi. sint cei cu „activitati independente” adica liberi profesionistii gen arhitecti (parintii tai erau arhitecti, parca te laudai…), graficieni, consilieri, mici mestesugari, proiectanti pe cont propriu, IT-sti cu contracte individuale, etc, etc. hai, du-te si fa un dus rece…

Europeanuul 03-06-2012 - 17:42

Mache, porcii peceristi care s-au ascuns la PDL (fostul Tov. Director General Basescu, Vasile Blaga si alti oameni de neam prost) au polititzat toate institutiile statului, inclusiv mediul. Ce parere ai?

http://www.zf.ro/media-advertising/ponta-guvernul-nu-deblocheaza-conturile-tvr-televiziunea-trebuie-sa-prezinte-o-solutie-9701855

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult