Acasa BusinessEconomic Drumul Greciei catre imprumutul UE-FMI trece prin Germania si Franta

Drumul Greciei catre imprumutul UE-FMI trece prin Germania si Franta

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Oficialii germani si francezi au avertizat autoritatile de la Atena ca vor aproba acordarea unui sprijin financiar pentru aceasta tara, doar dupa ce guvernul elen va prezenta mai multe detalii privind noile masuri de asuteritate care vor fi adoptate, in vederea reducerii deficitului bugetar.

Volker Kauder, membru CDU, a declarat luni, ca formatiunea cancelarului german Angela Merkel sustine acordarea unui imprumut Greciei, avand in vedere ca “este in joc soarta euro”. Potrivit Reuters, acesta a subliniat insa faptul ca, la ora actuala, Grecia nu indeplineste toate conditiile necesare activarii mecanismului de ajutor din partea UE. Tot in cursul zilei de luni, ministrul german al finantelor, Wolfgang Schaeuble, va avea o intalnire cu reprezentantii parlamentului, in cadrul careia va fi discuta detaliile imprumutului UE – FMI, Germania urmand sa participe la acesta cu aproximativ 8 miliarde de euro. Conform EUobserver, inaintea intalnirii, Schaeuble a precizat ca nici reprezentantii Germaniei si nici cei ai UE nu au luat inca o decizie in privinta Greciei, adaugand ca “raspunsul poate fi unul pozitiv, sau negativ”. La randul sau, ministrul finantelor din Franta, Christine Lagarde, a precizat ca UE ar putea bloca acordarea imprumutului pentru autoritatile elene, in cazul in care vor aparea suspiciuni legate de disponibilitatea Greciei de a-si respecta angajamentele. “Trebuie sa avem un mecanism de control mai strict, pentru a fi siguri ca nu vom cadea intr-un abis”, a adaugat aceasta. Cu toate acestea, Herman Van Rompuy, presedintele UE si Dominique Strauss – Kahn, directorul FMI, au anuntat ca Grecia va primi sprijin financiar in cel mai scurt timp.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult