Acasa BusinessEconomic E-invoice: Proiectul de rambursare TVA cu ajutorul formularelor online

E-invoice: Proiectul de rambursare TVA cu ajutorul formularelor online

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica, a declarat la un seminar privind sustenabilitatea internetului că prin noul proiect pilot „e-invoice” firmele vor putea să completeze formulare pentru rambursarea de TVA şi online.

taxe

Rambursarea TVA se va putea face online prin proiectul E-invoice

Proiectul realizat de Ministerul Comunicaţiilor în colaborare cu Ministerul Finanţelor şi ANAF ar permite rambursarea TVA către firme utilizând mijloace electronice, fără să mai fie purtate discuţii cu cineva de la Finanţe. Dan Nica a anunţat că acest proiect a fost gândit pentru a înlesni procesul de rambursare de TVA pentru firme, pentru a le uşura acestora activitatea, orice formular putându-se completa online.

Conform declaraţiei lui Dan Nica, prezentată de Agerpres, în prezent sunt deja şase ţări în care un sistem similar cu e-invoice este implementat. Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a precizat că proiectul e-invoice ar putea costa aproximativ 3 milioane de euro, astfel că ministerul urmează să deruleze procedurile de licitaţie pentru contractarea acestuia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult