
Estimările publicate de INS arată că Produsul Intern Brut în trimestrul III 2010 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,7% comparativ cu trimestrul II 2010 (date ajustate sezonier), iar faţă de trimestrul corespunzător din anul 2009, economia a înregistrat o scădere cu 2,5% pe seria brută şi cu 2,3% pe seria ajustată sezonier.
În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2009, PIB-ul s-a redus cu 2,3% pe seria ajustată sezonier şi cu 1,9% pe seria brută.
Preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu, estima la mijlocul lunii septembrie că economia României ar putea ieşi tehnic din recesiune în trimestrul trei din 2010, dar ar putea reveni pe scădere în ultimul trimestru. El a explicat că fenomenul ciclic al ritmului de creştere trimestrial al economiei româneşti este extrem de pregnant şi arată o scădere în primul trimestru faţă de ultimul trimestru al anului precedent, creşteri uşoare în trimestrele doi şi trei şi o scădere în ultimul trimestru.
În trimestrul doi din 2010, România a înregistrat, pentru prima dată în ultimele trei trimestre, o creştere a economiei de 0,3 la sută, fapt considerat de mulţi analişti economici ca un prim semnal al ieşirii din recesiune.
Oficiul european pentru Statistică (Eurostat) a anunţat că în trimestrul doi din 2010, România şi Bulgaria au avut a treia contracţie anuală a PIB din Uniunea Europeană, cu o scădere a PIB de 1,5%.
Conform Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, economia României va scădea cu 2 la sută în 2010, iar în 2011 va înregistra o creştere economică de 1,5 la sută.
0 comentariu
CCR-ul a reusit sa salveze aceasta lege in care bozgorii au obtinut niste avantaje la care nu au visat de la Trianon incoace! Funeriu trebuie sa demisioneze. Legea, in intregul ei e extrem de buna, dar ascunde si niste cutume inacceptabile, printre care sunt si aceste drepturi alocate bozgorilor, care bozgori nici prin cap nu le trece sa acorde aceleasi drepturi romanilor din Ungaria.
Este antinationala de la cap la coada. In primul rand pentru ca studiul disciplinelor stiintifice (matematica, fizica si chimia) este practic eliminat la liceu. Crezi ca se mai poate invata ceva la fizica, cu o ora pe saptamana ? Inainte de ’90 erau patru ore la clasele normale si cinci la cele speciale.
Cu legea asta se urmareste ca populatia Romaniei sa fie habarnista in domeniul tehnico-stiintific si Romania sa nu mai aiba in vecii vecilor o industrie nationala. Fara industrie puternica nu va avea nici armament modern si va fi usor de tinut in situatia actuala, de colonie supta „la blana” de vestici.
Pina acum, legea educatiei a fost discutata in comisiile comune ale tuturor partidelor si s-a ajuns la un consens in privinta a 156 de articole din cele 350 in total. Boc si-a permis ca sa introduca modificari la cele 150 de articole discutate de toate fortele politice in comisii si pe care au fost cu totii de acord. In situatia cind tu vii si schimbi ceea ce cu totii au fost de acord, si o faci brutal, prin iontermediul asumarii, e normal ca tu nu mai credibilitate. Legea a fost puricata in cele 156 de articole si este perfecta, adica, s-a ajuns pina la invatamintul universitar, unde este maaarea, marea buba a invatamintului, unde jnapanii de rectori sunt asteptati la mititica sa li se ia toate avantajele de care se bucura acum. Madam Andronescu este jigodia care se zbate si se bate pentru privilegiile acestor otrepe care au distrus invatamintul universitar. Eu m-as bucura ca Marko Bella sa iasa de la guvernare, Boc sa-si dea demisisa si sa mergem cu un guvern in care UDMR-ul sa nu ia parte. E de neacceptat ceea ce vor scirbele si jigodiile de bozgori.