Acasa BusinessEconomic Economia Rusiei, în cea mai gravă situaţie de la începutul crizei globale

Economia Rusiei, în cea mai gravă situaţie de la începutul crizei globale

scris de L.M.
15 afisari

PIB-ul Rusiei creşte prea încet pentru a scoate ţara din cea mai gravă situaţie economică de la debutul crizei financiare globale în 2008.

Economia Rusiei se află în cea mai gravă situaţie de la începutul crizei globale

Economia Rusiei se află în cea mai gravă situaţie de la începutul crizei globale

Declaraţia a fost făcută de ministrul dezvoltării economice Aleksei Uliukaiev, care a apreciat că problema stagnării nu ar urma să fie rezolvată în 2014, relatează RIA Novosti, preluată de Moldpres. Aleksei Uliukaiev a explicat în faţa Dumei de Stat – camera inferioară a legislativului rus – că estimarea revizuită privind o creştere economică de 1,8% în ritm anual pentru anul curent, anunţată luna trecută, este „nesatisfăcătoare”

„Mi se pare că nu am mai trecut printr-o situaţie atît de nefavorabilă în ultimii cinci ani, de la debutul crizei”, a spus el. „În acest an, pentru prima dată, avem un nivel al dezvoltării economice care este sub media la nivel mondial (…) Din păcate, nu întrezărim oportunităţi în 2014 pentru a atinge din nou media la nivel mondial”, a adăugat ministrul rus.

Încetinirea creşterii a început la sfîrşitul anului trecut, iar stagnarea este cauzată de „constrîngeri puternice ale cererii” şi de o lipsă de investiţii, a remarcat el. Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice, Rusia va suferi o retragere de capital de 70 de miliarde de dolari în acest an, ceea ce indică o lipsă de cerere pentru proiecte majore de investiţii, a subliniat oficialul.

Drept consecinţă, Rusia va continua să se afle în urma celorlalte economii emergente din BRICS – Brazilia, India, China şi Africa de Sud – la capitolul creştere.

5 comentarii

Cristian 20-09-2013 - 20:08

problema rusilor este ca folosesc 90% din veniturile din petrol si gaze pentru inarmare in loc sa-i folosesca pentru dezvoltarea tarii si crearea de noi locuri de munca…ehe, sa mai pice si petrolul pe la 50$ pe baril sa vezi apoi criza economica in Rusia…

ValVerde 20-09-2013 - 23:47

Aleksei Uliukaiev s-a imbatat si a spus adevarul…nu-i va fi usor !

MalVerde 21-09-2013 - 00:53

Astia manevreaza si mint tot ca CIA si micul bush Obama, cine are timp sa-i creada? Interesele lor vizeaza infuentarea pietelor de schimb, pe de o parte si intoxicarea adversarilor pe de alta. Iar tapul ispasitor care pierde oricum este EU.

ValVerde 21-09-2013 - 02:16

Las’ ca te-am prins !
Tu si grupa ta sinteti parte din contrapartida de intoxicare a rusilor.

Vreti sa-i faceti sa creada ca romanii nu vor gaze de sist, si cind se bucura rusii mai tare, …pac !!! cu sistu’ peste ochi !
Scade pretul la gaze, Rusia saraceste, se indeplineste ce zicea Aleksei Uliukaiev, desi el dadea cu prafuri, se supara Putin pe Aleksei si ii spinzura de koie vreo trei zile.

Ce aveti bre cu Aleksei ?

curios 21-09-2013 - 11:29

Ba, voi sunteti zdraveni? Creste incet, dar creste! In UE avem crestere 0, adica, daca luam in calcul si inflatia, scadem! Ia uite cine plangea de mila rusilor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult