Acasa BusinessEconomic Efectele reducerii TVA la pȃine: Carnea s-ar putea ieftini

Efectele reducerii TVA la pȃine: Carnea s-ar putea ieftini

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat cǎ TVA ar urma să fie redusă şi la carne dacă măsura aplicată în industria pâinii va fi bună.

Efectele reducerii TVA la pȃine: Carnea s-ar putea ieftini

„De succesul reducerii TVA la pâine depinde extinderea şi la alte produse. Următorul produs care cred că ar trebui să beneficieze urgent de scăderea TVA este sectorul cărnii„, a spus Constantin. Guvernul a avizat, marţi, reducerea taxei pe valoarea adăugată la pâine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creşterea tot din septembrie a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux. Reducerea TVA de la 24% la 9% la pâine şi produsele de panificaţie este un pas important pentru scăderea evaziunii fiscale în acest sector şi ar trebui extinsă la carne, lapte, zahăr şi ulei şi corelată cu inspecţii fiscale şi simplificarea plăţii taxelor, potrivit PwC România.

Miercuri, 31 iulie, premierul Victor Ponta a declarat că România trebuie să dovedească Fondului Monetar Internaţional, după reducerea TVA la pâine, că nu este o ţară de evazionişti, impactul acestei scăderi de taxă asupra diminuării evaziunii fiscale urmând să fie evaluat după 9-12 luni. Ponta a arătat că diminuarea evaziunii fiscale este o condiţie pentru a putea menţine această facilitate şi a extinde diminuarea taxei şi la alte alimente, precum produse din carne.

Introducerea de la 1 septembrie a cotei reduse de TVA este o măsură pe care mediul de afaceri a cerut-o de mai multă vreme. De altfel, România era unul dintre puţinele state europene care nu aplica cote diferenţiate de TVA pentru alimentele de bază. Dincolo de beneficiile sociale ale acestei măsuri, este de aşteptat ca aceasta să ducă şi la o stimulare a consumului, iar, dacă va fi corelată cu o activitate susţinută de control, vom putea asista în timp la reducerea evaziunii fiscale din acest sector”, a declarat Daniel Anghel, Partener, Consultanţă Fiscală, PwC România. Potrivit mediafax, acesta a arătat că reducerea TVA ar trebui extinsă şi la alte alimente de bază prcum carnea, laptele, zahărul sau uleiul.

10 comentarii

digital 31-07-2013 - 20:02

acu apar băsiștii să ne spună efectele negative a reducerii tva-ului!

CONGO 31-07-2013 - 20:06

si aparatul administrativ uselist (de milioane de oameni) din ce sa se mai hraneasca? musai sa avem TVA, dar de ce e asa mic?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-07-2013 - 20:13

Nicht khosser,

Mein friend !

urbos 31-07-2013 - 20:12

Care basisti, ca-i doar Unul.
Ceva mai tarziu va aparea insa si lindic sa-si excreteze basismele, dupa ce sta nitel sa vada cum decurge discutia.

digital 31-07-2013 - 20:21

acu e la muls, legat de iesle!

Antibasistul 31-07-2013 - 20:29

Corect Urbos si Digital.
PARPANGHEL corect e : mein FREUND!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-07-2013 - 20:42

Ma phulla , IO am (DETZIN) korectorii mei !

Nu sharii tu , capisci !

UnUL 31-07-2013 - 20:51

…zise Degețel mulgând taurul.

CONGO 31-07-2013 - 20:56

Degetel face bilite ca Arghezi si le ascunde in moara de piper, de nu stie masa de ce iese mancarea asa lipicioasa

UnUL 31-07-2013 - 20:48

Buboșel, ai și tu vreo 3 idei, și alea fixe.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult