Acasa BusinessEconomic Efectul japonez. Scad preţurile produselor agricole

Efectul japonez. Scad preţurile produselor agricole

scris de C.P.
4 afisari

Preţul porumbului, al grâului, boabelor de soia şi al orezului au scăzut vineri, în Statele Unite, după cutremurul din Japonia.

Cerealele se ieftinescInvestitorii cred că, în aceste condiţii, este posibil ca achiziţiile de cereale să scadă.

Potrivit Consiliului Grânelor din SUA, citat de ziarul Bursa, dezastrul produs în Japonia va avea impact asupra comerţului cu cereale, după ce porturile din Kushiro, Hachinohe, Ishinomaki şi Kashima au fost lovite de tsunami, iar unele operaţiuni din domeniul furajelor au fost afectate. Japonia este al doilea cumpărător mondial de grâu şi orez din SUA, respectiv al treilea de soia.

Japonia a importat 14,343 milioane de tone de porumb din SUA în 2010, respectiv 3,148 milioane tone de grâu, conform datelor Departamentului Agriculturii din SUA (USDA). În aceeaşi perioadă, importurile de soia au fost de 2,347 milioane de tone, iar cele de orez – de 388.900 de tone.

Preţul petrolului a scăzut, la rândul său, vineri, încheind prima săptămână de declin din ultima lună, pe piaţa din New York, ca urmare a situaţiei din Japonia. În 2010, Japonia a avut un consum de 4,42 milioane de barili ţiţei pe zi, potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei.


1 comentariu

Parpanghel, Colateral efect 14-03-2011 - 17:12

AU sa cumpere ai nostri din Amherlocia calitatea 1 furajer, pe timpul transportului, se da cu agheasma, si la noi ajunge de consum uman REBO tezat!Banii nu se fac ,la padure NUMA”I

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult