Acasa BusinessEconomic Electrica Furnizare, prima aparitie in planul de refomare a Sectorului Energetic

Electrica Furnizare, prima aparitie in planul de refomare a Sectorului Energetic

scris de Ziua Veche
2 afisari

Filialele Electrica de furnizare a energiei Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord vor fuziona si vor forma o societate denumita Electrica Furnizare, operatiunea fiind aprobata prin hotarare de guvern. Noua societate va avea ca obiect principal de activitate comercializarea de energie electrica, dar va putea desfasura complementar si alte activitati conexe, transmite Mediafax.

Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord vor fi astfel dizolvate fara a intra in lichidare.

Transferul catre Electrica Furnizare al drepturilor si obligatiilor derivand din avizele, autorizatiile, permisele si licentele detinute de Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord va opera de drept la data la care operatiunea de fuziune isi produce efectele, fara sa fie necesara obtinerea unui acord prealabil in acest sens al autoritatilor emitente, se arata in hotarare.

Electrica Furnizare va functiona pentru o perioada de 30 de zile de la data infiintarii, in baza licentelor existente de furnizare ale filialelor ce fuzioneaza, perioada in care trebuie sa isi obtina licenta proprie.

Personalul angajat in cadrul filialelor care isi inceteaza activitatea vor fi preluati de catre Electrica Furnizare, in baza Codului Muncii, iar contractul colectiv de munca ramane in vigoare pana la incheierea noului contract.

0 comentariu

georgescu 30-10-2010 - 04:04

Asa zisa reforma este de fapt inca o lovitura grea data sistemului de invatamant. Primele mari nenorociri din invatamant (ma refer la perioada de dupa ’89, nu iau in calcul si tampeniile facute de Leana Ceausescu) s-au produs cand la conducerea Ministerului Educatiei a fost nenorocitul de Andrei Marga. Asta a redus din numarul orelor de matematica, fizica si chimie, a desfiintat catedrele tehnice de la licee si a permis degradaea bazei materiale a laboratoarelor. In schimb, i-a incarcat pe elevi cu religia si cu alte materii de la care nu inveti sa produci ceva si care nu te ajuta sa-ti gasesti mai usor un loc de munca. Haosul din invatamantul superior lui i se datoreaza. In primul rand s-au scos examenele de admitere si au patruns in universitati absolventi de liceu care nu au nimic in comun cu ce se invata acolo. S-a permis si trecerea dintr-un an in altul cu examenele nepromovate, prin asa zisa glisare. S-a marit fara nicio baza numarul de locuri, cu scopul de a-i tine pe tineri cu o ocupatie si ca sa nu ceara locuri de munca. S-au infiintat „la misto” tot felul de facultati si specializari.

georgescu 30-10-2010 - 04:08

Acum urmeza lovitura finala, data invatamantului tot de cei de la Conventia Democrata – PDL-ul actual (spioni si agenti portocalii, aflati pe statele de plata ale puterilor straine).
Urmeaza sa se scoata din programa scolara doua treimi din orele de matematica, fizica si chimie, discipline fundamentale de a caror cunoastere depinde dezvoltarea ulterioara a tarii.
Mentionez ca inainte de ’90 erau, pe saptamana:
– 5 ore de matematica + inca una la clasele speciale
– 4 ore de fizica + inca una la clasele speciale

Dupa noua lege, urmeaza ca fizicii sa i se aloce doar o ora pe saptamana + inca o ora la alegere cu biologia sau chimia.
La matematia nu se va mai studia analiza (calculul diferential si integral), adica materia care se preda in ultimii doi ani de liceu.

Este o bataie de joc de nedescris, un atental la existenta statului si natiunii romane. Ar trebui sa fie impuscati fata mila toti cei care au contribuit la promovarea acestei legi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult