Acasa BusinessEconomic Emil Boc asigură FMI ca ieşim din recesiune

Emil Boc asigură FMI ca ieşim din recesiune

scris de D.P.
11 afisari

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, miercuri dimineaţa, cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, pentru o discuţie în care a prezentat în sinteză evoluţia economiei în ultimele luni, insistând asupra faptului că România poate ieşi din recesiune.

Emil Boc asigură FMI ca ieşim din recesiuneDiscuţia dintre şeful Guvernului şi delegaţia FMI nu a durat mai mult de 30 minute, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.

Noul acord de tip preventiv, încheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI. Acordul va fi însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

1 comentariu

digital 27-04-2011 - 13:11

ori n-au furat toti ori n-au furat destul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult